Videó: Éhező fókák ugráltak a halászhálóba

Akt.:
Éhező fókák ugráltak a halászhálóba
Éhező fókák ugráltak a halászhálóba
Chile – Megrázó felvételeket készített éhező fókák tömegéről egy chilei halász. Társaival visszatérőben voltak a hajójukon, amikor az oldalt kifeszített, hallal teli nagy hálóba ugrálni kezdtek oroszlánfókák, és egymást félrelökve és harapva próbáltak élelemhez jutni.

A közzétett képek tanúsága szerint a halászok nem támadtak rá a fókákra, pedig a zsákmányukat ették meg. Talán azért nem bántották az állatokat, mert megértették, hogy éheznek. Tengerbiológusok szerint az El Nino nevű éghajlati jelenség okozza, hogy a fókák nem jutnak táplálékhoz. Az El Nino okát egyébként máig nem sikerült megfejteni.

Forrás: rtl.hu.


Tízmilliárd dollárra van szükség az ausztrál Nagy-korallzátony megmentéséhez

London – Évi egymilliárd dollár ráfordítással 2025-re az ausztrál Nagy-korallzátony megkapná az utolsó esélyt a túlélésre – vélik szakemberek.

Grizzly-jegesmedvét lőttek le Kanada északi részén

London – Szakemberek szerint egy grizzly és jegesmedve hibridje az a medve, amelyet Kanada északi részén, a Hudson-öböl partján fekvő Arviat település közelében ejtett el egy vadász.

A nyílt vízi mesterséges fény összezavarja a bébiteknősöket

Sydney – Nemcsak a parton zavarja meg a mesterséges világítás a frissen született tengeri teknősöket, hanem akkor is, ha már elérték a tengert – állapította meg egy új ausztrál kutatás.

Megfejtették a zsiráf hosszú nyakának és szédületes sprintjeinek genetikai titkát

London – Összehasonlították tudósok a zsiráf és legközelebbi rokona, az afrikai esőerdők okapijának genomját, felfedték többek között azt is, milyen genetikai változások vezettek a zsiráf kivételesen hosszú nyakának evolúciójához, amely a világ legmagasabb szárazföldi állatává tette.