Videó: Egy hét alatt eltüntették a hatalmas víznyelőt Japánban

Akt.:
Videó: Egy hét alatt eltüntették a hatalmas víznyelőt Japánban
© Forrás: metro.co.uk
Japán – Ugyanolyan hamar eltűnt, mint ahogyan megjelent. Méghozzá nyom nélkül.

Egy Japán délnyugati felén fekvő városban, Fukuokában egy hét alatt eltüntettek egy akkora méretű víznyelőt, mint egy olimpiai úszómedence.

A hatalmas lyuk akkor keletkezett, amikor a munkások metróépítési munkálatokat végeztek. Viszont azonnal hozzá is kezdtek a helyreállítási munkálatoknak, amely egy héten keresztül tartott.

sink3

A szakemberek hatalmas mennyiségű nedves cementet és homokot szórtak a tátongó lyukba, majd helyreállították az elektromos-, a gáz- és a vízvezetékeket is. Az útszakaszt pontosan egy héttel a lyuk keletkezése után adták át újra.

sink2

– Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen nagy gondot okoztunk – fogalmazott Soichiro Takashima, a város polgármestere. Fukuoka a legnagyobb város Kjúsú szigetén, a balesetben pedig csodával határos módon, senki nem sérült meg.

Forrás: Metro.


Videó: Óriási víznyelő szippantotta magába az úttestet Fukuokában

Hatalmas víznyelő nyílt kedd hajnalban Fukuoka központjában. A gödör helyi idő szerint hajnali öt körül keletkezett a Hakata vasútállomás közelében, mely a város legforgalmasabb pontja.

Videó: Ilyet még nem láttál! 50 sávos gigantikus dugó Kínában

Kínából származik ez a videó, ahol a Pekingbe tartó autók torlódása nem mindennapi látvány. Mi szerencsére ennél csak kisebb dugókba kerültünk…

Videó: Elképesztő! Egy hadseregnyi munkagép tűntetett el egyetlen éjszaka alatt egy felüljárót Kínában

Összesen 68 munkagépet vezényeltek ki a múlt péntek este a Yonghemen felüljáró elbontására Nanchang belvárosába, Délnyugat-Kína Jiangxi tartományában.

Videó: Bezzeg Moszkvában egy hadseregnyi útjavító tünteti el a kátyúkat pikk-pakk

Hadseregnyi útjavító gép jelent meg egyszerre a moszkvai Puskin tér közelében, hogy eltüntessék a kátyúkat. A mintegy háromszáz jármű egyetlen nap alatt aszfaltozta le a Tverszkaja utat és ezt egy rendkívül látványos timelapse videón meg is örökítették.

Videó: Elképesztő! Egy hétvége (!) alatt bepakoltak egy 70 méteres alagutat az autópálya alá

Egy timelapse-videó a május 20-i hétvégéről: úgy tűnik az útépítés így is mehet…

Videó: Nagyon látványos! 14 kamionnal és 90 sofőrrel mérik az idő múlását

Rendhagyó analóg órát készített a svéd Scania, 14 kamionnal és 90 váltott sofőrrel egy egész napon át köröztek a járművei egy repülőtér betonján előre kiszámított sebességgel és köríven. Az egészet felülről vették, így egy három mutatós analóg óra egész napi mozgását állították elő.További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek