Friss hírek

2009.01.31. 12:07

Titokban a börtöncellájából szavazott a cipőhajigáló újságíró Irakban

<p>A börtöncellájából titokban küldte el szavazatát szerdán az az iraki újságíró, aki december 14-én levette cipőit a búcsúlátogatáson Irakban tartózkodó amerikai elnök sajtókonferenciáján, majd George Bush felé hajította azokat megvetése jeléül. "Muntazer al-Zaidi január 28-án szavazott" - közölte szombaton a iraki Központi Büntetőbíróság egyik tisztségviselője, aki szerint senkinek nem engedték meg, hogy megkérdezze az újságírót, vajon kire akar szavazni.</p>

Irak 18 tartományából 14-ben tartományi tanácsi választásokat tartanak szombaton. Biztonsági, logisztika és egyéb okokból azonban már szerdán leadhatták voksukat a rendőrök, a katonák, a kórházi betegek és a börtönfoglyok. A 29 éves cipőhajigáló újságíró, az "al-Bagdadia" tévé munkatársa előzetesben van - a tárgyalására várva. Ha elítélik azon vád alapján, hogy "megtámadott egy hivatalos látogatáson tartózkodó küldföldi államfőt", akár 15 év börtönt is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!