Friss hírek

2010.02.04. 15:47

Álnéven bujkált a csaló Bátorligeten

<p>Álnéven bujkált a Szabolcs megyei Bátorligeten az a füzesabonyi férfi, aki ellen 22 elfogadóparancs volt érvényben, fõképp csalás miatt. Az illetõ összesen hatmillió forintot csalt ki sértettjeitõl hol ingatlanra, hol tûzifára, hol cementre. A rendõrök szerdán fogták el - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.</p>

Nagyobb értékre elkövetett csalás miatt körözte a rendõrség azt a 33 éves füzesabonyi férfit, aki ellen már összesen 22 elfogatóparancs volt érvényben, jellemzõen csalás miatt. Legutóbb a füzesabonyi rendõrkapitányságon indult eljárás ellene, mert 8 embertõl több mint 6 millió forintot csalt ki. Minden esetben álnéven mutatkozott be, és különbözõ indokokkal utaltatott pénzt a bankszámlájára: hol ingatlanvásárlás, hol tûzifa, hol cementárusítás ürügyén. Úgy bukott le, hogy a füzesabonyi nyomozók egy ideje már figyelték a bankszámláján a pénzmozgást, s miután a számla a férfi saját nevén volt, valószínûsíthetõvé vált a tartózkodási helye. A füzesabonyi rendõrök nyírbátori kollégáik segítségével végül Bátorligeten fogták el, ahol álnéven élt.
A 33 éves férfi elfogásakor nem tanúsított ellenállást, s miután a rendõrök kihallgatták, beszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol megkezdhette hasonló bûncselekmények miatt már korábban kiszabott börtönbüntetésének letöltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!