Videó – DVTK: Gólzáporos meccs az osztrákokkal Törökországban

Akt.:
James Manjrekar (fekete mezben) harcol a labdáért az Admira Wacker elleni felkészülési mérkőzésen
James Manjrekar (fekete mezben) harcol a labdáért az Admira Wacker elleni felkészülési mérkőzésen - © Fotó: facebook.com/admirawacker1905
Belek, Miskolc – Lejátszotta második törökországi felkészülési mérkőzését is a Diósgyőri VTK, az osztrák Admira Wacker ellen sajnos két diósgyőri játékos is megsérült.

Az osztrákok ellen két pontrúgásból volt eredményes a DVTK, Koman tizenegyes hibázott, az Admira viszont háromszor is betalált a Diósgyőr hálójába, egyszer ők is büntetőből. Nikházi Márk és Lipták Zoltán sérülés miatt idő előtt fejezte be a mérkőzést.Jegyzőkönyv

Admira Wacker (osztrák) – Diósgyőri VTK
3-2 (2-0)

Hotel Premium Rixos, Belek, Törökország. Játékvezető: Erhan Kaya (Ömer Kaya, Mustafa Okuç).

Admira Wacker 1. félidő: Kutin – Ebner, Zwierschitz, Wostry, Spiridonović – Blutsch, Lackner – Sax, Knasmüllner, Pavic – Shicker. Vezetőedző: Ernst Baumeister.
Admira Wacker 2. félidő: Siebenhandl – Maier, Wessely, Malicsek, Posch – Schösswendter, Tóth – Bajrami, Žulj, Ayyildiz – Monschein.

DVTK 1. félidő: Antal – Okuka, Lipták, James, Németh M. – Elek, Egerszegi – Koman, Bognár I., Barczi – Griffiths. Vezetőedző: Egervári Sándor.
DVTK 2. félidő: Antal – Okuka, Lipták (Takács T., 81.), Kovács G., Nemes – Egerszegi, Elek – Nikházi (Kitl, 60.), Koman, Bacsa – Novothny.

Sárga lap: Maier az 50., Kitl a 89. percben.
Gólszerző: Schicker (1-0, 11-esből) a 32., Blutsch (2-0) a 36., Nikházi (2-1) az 58., Monschein (3-1) a 60., Novothny (3-2, 11-esből) a 85. percben.


Percről percre

32. perc: Büntető az Admira javára, mert egy hosszú indítást követően látványosan esett el Sax három védő szorításában. Schicker állt a labda mögé és a kapu bal alsó sarkába bombázott, 1-0.

36. perc: Spiridonović baloldali passza után Blutsch húzta fel szépen a rövid felsőbe a labdát 8 méterről, 2-0.

44. perc: jobboldali diósgyőri szöglet, Bognár beadása után Elek tette kapura a labdát, a játékvezető ismét véleményes büntetőt ítélt. 44. perc: Koman állt a labda mögé és a bal alsó sarok mellé lőtt.

58. perc: Nikházi állt a 20 méterre letett szabadrúgás mögé és kiváló technikával a bal felső sarokba tekert, 2-1.

60. perc: Egy lövés kijött Antalról éppen Monschein elé, aki közelről a felső léc alá bombázott, 3-1.

85. perc: Takács fülelt le egy hazaadást, majd a kapus rávetődött a labdára. A játékvezető ismét büntetőt ítélt (Egervári Sándor sportszerűen elnézést kért az ellenfél kispadjától). Ezúttal Novothny állt a labda mögé, és erősen a kapu közepébe bombázott, 3-2.


Edzői értékelés

Egervári Sándor: – Szerettünk volna egy masszívabb védekezést megvalósítani, azonban három gólt kaptunk. Nem lehet mentség az sem, hogy a felkészülés harmadik hetének végén járunk, és a terhelés a maximumát érte el. Az előttünk álló időszak már sokkal inkább a finomításról szól majd. Nagyon kevés időszakban uraltuk a játékot egy tőlünk előrébb tartó csapattal szemben, ami váratlanul élt. Voltak pozitívumai is a mai találkozónak: a játékosok fáradtan is adták fizikailag magukat a játékhoz. Támadásépítésben azonban sok volt a pontatlanság, ezért az ellenfél a mérkőzés jelentős részében uralta a játékot.Forrás: dvtk.eu
hirdetés


hirdet�s