Videó: Drónt küldtek Csernobilba

Akt.:
Videó: Drónt küldtek Csernobilba
Egy félelmetes, kihalt vidámpark, az emblematikus felirat az elhagyatott ház tetején – mind olyan képek, amiket már ismerhetünk az ukrán városról. Most viszont egy teljesen új szemszögből nézheti meg.

A gazzal benőtt szellemváros a múltban rekedt, hiszen itt történt a világ egyik legnagyobb nukleáris katasztrófája. Danny Cooke, egy brit filmes egy drónt küldött a területre. Oda, ahova ember be nem tenné a lábát. Az eredmény egy 3 perces, lélegzetelállító videó, melyet most Ön is megtekinthet. A városban korábban 50,000 ember lakott mielőtt megtörtént a katasztrófa. A 4-es reaktor felrobbant, 31 emberrel végzett azonnal. A radioaktív hulladék szinte egész Európát beterítette. Mindez 1986. április 26-án történt.

Azóta csak a Fukushimában történt szerencsétlenséget sorolták a 7-es szintbe. Ezen a tavaszi napon 400-szor több radioaktív anyag került a légkörbe, mint amikor Hiroshimára ledobták az atombombát. Ez ezrek egészségi állapotára volt hatással. Főleg azokéra, akik az atomerőmű köztelében éltek és azokéra is, akik a romok eltakarításában részt vettek. A tudósok szerint még 20,000 évig nem lehet beköltözni a városba.

Címkék: , , ,