Friss hírek

2008.12.19. 17:11

Valótlan látlelet kiadásának gyanújával tett feljelentést a szerb rendőrség

<p>Perrel keresi az igazát a szerb rendőrség. Bűnvádi feljelentést tett dr. Szvetlana Grujics orvos ellen azzal a gyanúval, hogy hamis látleletet állított ki az arandjelovaci (Közép-Szerbia) egészségügyi központban, amely látlelet szerint a rendőrség által állítólag bántalmazott Nemanja Mijaljevics súlyos sérüléseket szenvedett.</p>

Az orvosnő által aláírt és az intézmény pecsétjével ellátott látlelet szerint a sérült fiatalembernek tizenegy bordája törött el annak következményeként, hogy - mint az áldozat és szülei erősítik - a rendőrség brutálisan megverte. Ám a kragujevaci klinikai központban megállapították, hogy szó sincs csonttörésről, sem egyéb súlyos sérülésről, hanem csak egy horzsolásról az orrán, ami könnyű testi sérülésnek minősül.

A bántalmazott Mijaljevics azzal vádolta meg a rendőrséget, hogy december 14-én késő éjszaka megverték, pontosabban, több mint húsz percen át bántalmazták, amiért nem állt meg az autójával a rendőrség felszólítására. A verést követően megfenyegették, hogy ne merjen feljelentést tenni a rendőrség ellen.

A rendőrségi közlemény szerint a fiatalember 16 órával az állítólagos bántalmazás után ment a kórházba látleletet venni. Mindeközben szüleivel együtt azt terjesztették, s ilyen értelmű nyilatkozatot tettek a sajtónak is, hogy a rendőrségi brutalitás nyomán több bordája eltörött, s több véraláfutás van a fején és a testén, amiről az arandjelovaci kórház látlelete is tanúskodik.

A rendőrség nemcsak az orvosnő ellen tett feljelentést, hanem Mijaljevics ellen is, ez utóbbi ellen szabálysértésit. Az az alapos gyanú, hogy ittasan vezetett (a vérében 0.84 ezrelék alkohol volt, az engedélyezett határérték pedig 0.5 ), s nem állt meg a rendőrség jelzésére. A rendőrség arra azonban nem tér ki, hogy ha nem is annyira, de bántalmazta-e a szabálysértő fiatalembert, s ha nem, mitől volt a horzsolás az arcán, amit mindkét látlelet megállapít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!