Friss hírek

2010.01.20. 20:38

A Costes lett a 2009-es Év Étterme

<p>A Costes nyerte el a Dining Guide díját, vagyis ez lett a 2009-es Év Étterme. A Sziget fesztivál fõszervezõje, Gerendai Károly érdekeltségébe tartozó Ráday utcai éttermet egy 36 fõs társadalmi zsûri találta a legjobbnak. A különbözõ kategóriák elismeréseit egy nagyszabású gálán osztották ki Budapesten. Az eseményen a legjobb tíz közé választott éttermek a helyszínen mutatták be különlegességeiket, a specialitásokat pedig a konyhafõnökök személyesen kínálták.</p>

Az indoklás szerint a 2009-es Év Éttermének választott Costes minden porcikájában a csúcsgasztronómiát, a kulináris színházi élményt képviseli. Megnyitása óta a portugál Miguel Rocha Vieira vezette az étterem konyháját egészen a tavaly év végéig, idén az argentin Nicolas Rafael Delgado vette át tõle a stafétát, aki már számos Michelin-csillagos francia étteremben bizonyította tehetségét.

Idén elõször a Diningguide.hu szerkesztõsége is kitûzött egy különdíjat, hogy felhívja a figyelmet a gasztronómia fejlõdéséért küzdõ szakemberekre. Az elismerést az Alabárdos étterem és konyhafõnöke, Bicsár Attila kapta a magyar gasztronómia új generációjának neveléséért. A csak esténként nyitva tartó étterem ugyanis napközben komoly szakmai mûhelyként mûködik.

Szintén a gálán adták át a Diningguide.hu-n meghirdetett gasztronómiai szakíró és ételfotó pályázatok nyerteseinek díját.. Mindkét versenyre 130-nál több pályamû érkezett, ezekbõl választották ki a legjobbakat. A gasztronómiai szakíró pályázaton Láng László, az ételfotó pályázaton pedig Gulyás Krisztián és Nagy Sándor gyõzött.

A Dining Guide étteremkalauz már ötödik éve hirdeti meg az Év Étterme címért zajló versenyt. A rangos elismerést az üzletemberekbõl, diplomatákból és közéleti személyiségekbõl álló 36 fõs zsûri ítéli oda Magyarország legjobb éttermének. 2005-ben a Fausto s, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte el a címet, 2007-ben ismét a Fausto s-é lett az elismerés, a 2008-as Év Étterme pedig a Bock Bisztró lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!