Helyi közélet

2010.06.17. 16:38

Visszaállt az áram- és vízszolgáltatás

<p>Miskolc - Az összedőlt házakban értelemszerűen nem tudták visszaállítani, a többi helyen viszont újra van áramszolgáltatás az árvíz sújtotta településeken</p>

Erről Mészáros Sándor, az ÉMÁSZ Zrt. igazgatósági megbizottja számolt be az Észak-Magyarországnak. Előfordulhat még néhány ház, ahol meghibásodás miatt szünetel a szolgáltatás, de a javítás folyamatos, fogalmazott.

A vízszolgáltatás is lassan rendeződik az érintett településeken. Ott, ahol a Borsodvíz Zrt. szolgáltatja a vizet még ajánlja Vouszka Zoltán főmérnök a fogyasztás előtti egyperces forralást, de a folyamatosan vett vízminták azt jelzik, hogy ez lassan – a hét végére – elhagyható. A vízmennyiség elegendő. Két településen kell még hosszabb ideig forralni, Alsózsolcán és Ongán.
Duzsik Gábor, a Mivíz Kft. ügyvezető igazgatója Felsőzsolca kapcsán elmondta, a vízkorlátozást feloldották a településen. A magánházak vezetékeinek fertőtlenítése azonban a Mivíz szakembereinek segítségével még folyik.
ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában