Friss hírek

2011.04.29. 13:02

Páva: egy pillanatig nem volt kétséges, ki lesz a jegyző

<p>Május elsején lép hivatalába Lovász István, Pécs új jegyzője. 2004 óta végigjárta a hivatali ranglétrát a fiatal, 32 éves szakember. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta: frappáns, polgárbarát közigazgatásra törekszik.</p>

Pécs új jegyzőjét Páva Zsolt polgármester mutatta be. Mint mondta, hat érvényes pályázat érkezett, köztük Lovász Istváné. Kiváló pályázatot írt, egy pillanatig nem volt kétséges, kié lesz a munka - mondta a polgármester.

Páva fő elvárásként fogalmazta meg, hogy a lakossági ügyintézés még hatékonyabb legyen, a törvényesség érvényesüljön, de biztos benne, hogy mindez teljesülni fog.

Lovász István megköszönte a biztató és lelkesítő szavakat. Mint mondta: végigment a hivatali ranglétrán. Szükség van a gyors, dinamikus, polgárbarát közigazgatás felé való nyitásra és a törvényesség mindenek felett álló biztosítására - értett egyet a polgármesterrel Lovász.

Az új jegyző elmondta: a kormány feltehetően az őszi időszakban hozzáfog a közigazgatás reformjához, ennek adaptálása Pécsre kiemelt feladata lesz a városvezetésnek és neki is. Meggyőződése, hogy szolgálni, kiszolgálni kell az ügyfeleket, nem büntetni. Ezres nagyságrendűek a jegyző hatáskörei, mint megtesz, hogy ezeknek megfeleljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!