Friss hírek

2007.12.23. 18:13

Ellopták a mindszenti strandot

<p>Ellopták a mindszenti strandot - állítja a település polgármestere. November végén egy vállalkozó napokon keresztül hordta el a homokot a tavasszal felújított strand területéről. 6000 köbméter homok hiányzik most a Tisza-partról. A strand a folyó alsó szakaszának legszebb pihenőhelye volt eddig. Most holdbéli tájra hasonlít a terület: hatalmas kráterek, körbeásott fák, kiszedett játszótér. A polgármester feljelentést tett a rendőrségen.</p>

Holdbéli tájra emlékeztet a Csongrád megyei település strandja. Homokos föveny helyett feltúrt földkupacok, meredek partfal, kitépett játszótér. Pedig a strandot idén tavasszal hozatta rendbe egy vállalkozóval az önkormányzat. Ám ugyanez a vállalkozó ősz végén néhány nap alatt 6000 köbméter homokot vitt el innen.

A vállalkozónak semmilyen engedélye nem volt. Gyakorlatilag ellopták a település legnagyobb értékét, a Tisza-parti strandot - mondta Zsótér István, Mindszent polgármestere a Független Hírügynökségnek. A polgármester rendőrségi feljelentést tett, és az ügy miatt a jegyző ellen is fegyelmit indított. Szerinte ugyanis a jegyző nem tett semmit, hogy leállítsa a munkát, pedig a vízügyi igazgatóság ezt már november 30-án kérte tőle e-mail-ben.

Hevesi Tamás, a település jegyzője a Független Hírügynökségnek azt mondta: álláspontja szerint egy ilyen levelet postán, aláírással, bélyegzővel kell küldeni, de ez nem történt meg. Két munkanapot után ezért leállíttatta a munkákat levélben. A polgármester viszont azt állítja, a munka folytatását végül személyesen ő akadályozta meg.

A munkát végző vállalkozót a Független Hírügynökség nem érte el. A hírek szerint a férfi még csütörtökön, a képviselőtestület ülésén azt mondta: csak a tavasszal elkezdett strandfelújítást fejezte be. Szerinte a felújítás része volt a homok elszállítása is, amit egy kerékpárút építéséhez használtak fel. A vállalkozó megígérte: ha engedélyt kap rá, tavaszra rendbehozza a strandot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!