Videó: Bombagóllal folytatódott a várdai pontgyűjtő akció

Akt.:
Hugo Seco (pirosban) a mérkőzés egyik legjobbja volt
Hugo Seco (pirosban) a mérkőzés egyik legjobbja volt - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A Debrecen elleni meglepetésgyőzelemmel már ötmeccses a Kisvárda szériája.


Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője a múlt heti, Haladás elleni győzelem (1–0) után többször elmondta, az eredménnyel természetesen elégedett, a mutatott játékon azonban még sokat kell javítani. A mester komolyan gondolta, és úgy tűnik, a játékosok is vették az üzenet.

Merthogy a várdaiak jól kezdték a fordulót a tabella harmadik helyén kezdő Loki ellen, az első tizenöt percben nem hagyták kibontakozni az ellenfelüket, míg elöl türelmesen passzolgattak és építgették a támadásaikat. Középen Lucas irányította az övéit, hátul az eltiltásából visszatért Pavlo Lukjancsuk is közbeszólt, ha úgy érezte, felesleges rohanásba mennének bele a társai, míg a támadótérfélen Hugo Seco volt nagyon aktív. Eltiltottja ezen a meccsen is volt az újonc együttesnek, Teodorosz Beriosz helyét a debütáló Anton Kravcsenko vette át a kezdőben.

Védhetetlen lövés volt

A következő negyedóra már inkább a DVSC-ről szólt, ki gondolta még ekkor, hogy a bajnokság eddigi legtöbb hárítását jegyző Felipének a 25. percben, Takács Tamás ziccerénél lesz lényegében az egyetlen igazi védenivalója. Az igazsághoz hozzátartozik, ekkor több helyzetet is kialakítottak Szécsi Márkék, de mindegyik próbálkozás elhalt a védőkben, vagy fölészállt.

A brazil kapus túloldali kollégájának, Tomás Kosiczkynek már annál inkább lett volna dolga, ám Sztavrosz Cukalasz szemfüles találata előtt kiszolgáltatott helyzetbe került, majd néhány perccel később állhatott volna bárki a helyén, akkor is megszületett volna a Kisvárda második gólja. Pavlo Lukjancsuk gondoskodott róla ugyanis, hogy az év végi gólösszefoglalókban is előkerüljön a neve.

A 452 percig gólt sem kapó Debrecen tehát most három percen belül kétszer kapitulált, így meglepő eredménnyel vonulhatott a szünetre. Azt gondolhattuk, a második félidőre jóval agresszívabban jön ki, ám továbbra sem tudott mit kezdeni a jól szervezett hazai védelemmel, sőt, inkább a várdaiak előtt adódtak újabb lehetőségek. Nem is haboztak sokat a piros mezesek, a múlt hetihez hasonlóan ezúttal is jól futballozó Hugo Seco szép passzal szolgálta ki Horváth Zoltánt, aki ebben a szezonban már a hatodik gólját ünnepelhette.

Összeállt a védelem

A kisvárdaiak a folytatásban már cifrázhatták is a játékot az egyre kedvetlenebb, egyébként szép számú szurkolósereggel érkező debreceniek ellen. Gheorghe Grozav néhány mozdulatából lejött, hogy az NB I. egyik legtechnikásabb játékosáról van szó, és még Horváth is ellesett tőle egy-két trükköt.

A szabolcsiak tehát folytatták a menekülést a kiesés elől, ami lassan átmegy zárkózásba a középmezőnyhöz. Vári Barnabásék immáron öt meccse veretlenek, az előző öt fordulóban a legeredményesebbek ezzel, mindezt annak is köszönhetik, hogy az említett öt találkozón összesen egy gólt kaptak. Úgy tűnik egyelőre, az új igazolásokkal nagyon jó vásárt csináltak a kisvárdaiak, akik szombat este roppant magabiztosan játszottak. Folytatás hétvégén, a csupán négy ponttal előrébb járó Paks ellen, ismét hazai pályán.

MK


Dajka László és Herczeg András
Debrecen, Kisvárda – A Kisvárda vs. DVSC (3-0) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Dajka László és Herczeg András értékelte a látottakat. Herczeg András: Négy mérkőzésen nem kaptunk gólt, most kaptunk hármat. Az első 20 percet gyengén indítottuk. Amikor kezdtünk lábra állni, akkor egyéni hibá...

Kisvárda vs. DVSC
Debrecen, Kisvárda - A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 20. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Kisvárda Master Good együttesével játszott szombaton 17 órától a Kisvárda Várkerti Sporttelepen. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Labdarúgó OTP Bank ...