Helyi közélet

2012.10.25. 19:06

A foci és a DVTK megismertetése a cél

Miskolc - Tizenkét óvoda, száznyolcvan gyerek, heti egy – negyvenöt perces – foglalkozás.

Miskolc - Tizenkét óvoda, száznyolcvan gyerek, heti egy – negyvenöt perces – foglalkozás.A számok nevén röviden így lehetne összefoglalni a Diósgyőri VTK Ovi Foci Programját. Minderről csütörtökön adtak átfogó tájékoztatást a klub képviselői, mégpedig az egyik helyszínen, a Könyves Kálmán Általános Iskolában.

Amint azt Fuhrmann Géza, a piros-fehér klub utánpótlás szervezési igazgatója elmondta, a csatlakozott miskolci óvodák térítésmentesen használhatják a foglalkozásoknak helyt adó tornatermeket, műfűves pályákat (a DVTK létesítményét is) és a gyerekeknek sem kell tagdíjat fizetniük. A programban nagycsoportba járók vesznek részt, akiknek heti egy alkalommal tartanak ,,tréninget” az arra megbízott diósgyőri szakemberek. Jövő májusban pedig sort kerítenek a kiválasztásra és a legjobbak bekerülhetnek a DVTK központi edzéseire.

Fuhrmann Géza az Észak-Magyarország azon felvetésére, hogy a DVTK vidéki partnerklubjainál mikor indulhat el ez a program, ezt válaszolta:

– Természetesen a cél az, hogy együttműködő partnereink lemásolják mindazt, amit mi kialakítunk, hiszen ha egy gyerek 12-13 évesen bekerül hozzánk, akkor semmilyen szinten ne legyen probléma számára a beilleszkedés, ismerje az elveket, a rendszert – fogalmazott.

A döntési képességet is

A DVTK utánpótlás képzési igazgatója, Kovac Zoltán szerint nagyon lényeges, hogy a gyerekek örömmel menjenek az ovi focira és onnan mosollyal az arcukon menjenek haza.

– Természetesen a gyakorlatok során ettől egy picit messzebb megyünk – szögezte le Kovac Zoltán. – Fejlesztjük az általános koordinációt, nézzük a szem-kéz, illetve a szem-láb koordinációt. No és a döntési képességet, hiszen a futballban nagyon sokszor kell dönteni, rövid idő alatt.

ÉM-MI


Óvodák, időpontok

Batsányi úti (21. sz. Á. I., péntek, 10.00), Mesevár (Könyves K. Á. I., csütörtök, 10.45), Lorántffy Zsuzsa (DVTK műfüves terem, szerda, 10.00), Diósgyőri (DVTK műfüves terem, szerda, 11.00), József úti (II. Rákóczi Ferenc Á. I., péntek, 10.00), Belvárosi (Szabó Lőrinc Á. I., kedd, 9.00), Katowice utcai (Petőfi Á. I., csütörtök, 16.00), Leszih utcai (Leszih utcai óvoda, kedd 15.00), Gesztenyés úti (Herman Ottó Á. I., szerda 10.40), Görömbölyi (Görömbölyi Á. I., csütörtök 10.30), Martin-kertvárosi (Martin-kertvárosi óvoda, kedd 10.00), Szivárvány (Könyves K. Á. I., hétfő, 10.45).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában