Videó: Betörtek a tüntetők a venezuelai parlamentbe és véresre verték a képviselőket (18+)

Akt.:
Betörtek a tüntetők a venezuelai parlamentbe és véresre verték a képviselőket
Betörtek a tüntetők a venezuelai parlamentbe és véresre verték a képviselőket - © Fotó: Miguel Gutierrez/MTI/MTVA
Kormánypárti tüntetők törtek be a venezuelai parlamentbe, és megverték az ellenzéki képviselőket. Botokkal és csövekkel támadtak a politikusokra, az épületet elvileg védő rendőrök nem avatkoztak közbe. 5 képviselőt kellett kórházba vinni a támadás után.

Venezuelában közel 100 kormánypárti tüntető tört be az ellenzéki többségű Nemzetgyűlésbe, ahol több képviselőt is véresre vertek. Nicolás Maduro elnök hívei 9 órán át tartották blokád alatt a venezuelai parlamentet, csak estefelé hagyták távozni az ott rekedt több száz embert.

A parlamentben azért főként ellenzékiek voltak, mert itt emlékeztek Venezuela függetlenségének a 205. évfordulójára. A meghívott vendégek és az újságírók se tudtak kimenekülni.

Hagyják már abba! Haza akarunk menni. Mi nem vagyunk gyilkosok, semmit se csináltunk, mégis úgy bánnak velünk. Hol vannak a rendőrök? Hol vannak, amikor meg kéne védeni valakit?”

üvöltötte egy látogató a parlament udvarán.

venezuela2

A rendőrök egyébként végignézték az összecsapásokat, de nem avatkoztak közbe. Az ellenzék szerint a kormány uszított rájuk focihuligánokat és verőembereket. Az államfő, akinek a lemondását követeli az ellenzék, azt állítja, nem tudott a készülő támadásról.

Venezuelában 2 éve gazdasági válság van, mert az olajból az alacsony világpiaci ár miatt nincs elég pénz, ami pedig van, azt elviszi a pazarló szociális rendszer. 4 hónapja váltak rendszeressé a tüntetések és az utcai harcok. Azóta 90 halott van, a többségük civil, de a szélsőbaloldali chavista kormány ragaszkodik a hatalomhoz.

Forrás: 444.hu | hirtv.hu.


Fotók: Újabb zavargások Venezuelában, sokan meghaltak az összecsapásokban (18+)

Venezuelában április eleje óta tartanak az ellenzéki tüntetések, a tiltakozók előrehozott elnökválasztást követelnek. A gyakran erőszakba torkolló demonstrációkon eddig 39-en haltak meg, a sérültek száma több száz. Az országszerte tartó tiltakozáshullámban szerdán két újabb halálos áldozatról számoltak be a hatóságok. Figyelem, felkavaró felvételek!