Videó: Bemutatták a világ legnagyobb repülőjét

Akt.:
Bemutatták a világ legnagyobb repülőjét
Bemutatták a világ legnagyobb repülőjét - © Fotó: popularmechanics.com
Stratolaunch-nak hívják azt a repülőt, amit a Mojave sivatagban lévő kísérleti légibázison mutattak be, és jelenleg a világ legnagyobb repülőjének számít.

A Microsoft-alapító Paul Allen fejéből pattant ki az űrrakéta-szállító repülő katamarán, aminek hosszabb a szárnyfesztávolsága, mint egy focipálya.

stratolaunch2

Azért van ilyen furcsa formája, mert a terv szerint űrrakétákkal együtt szállna fel, azt szállítaná középen. Ezzel lényegesen olcsóbb lenne űrrakétákat felküldeni és visszahozni, legalábbis ez a terve a Microsoft-alapító Paul Allennek.

117 méter szárnyfesztávolsága nagyobb, mint az Aviator című filmből ismert Howard Hughes-féle H-4 Herculesé. (Igaz, egy szovjet-orosz repülőgép, a Antonov An-225 hosszabb, mint ez.)

antonov-an-225-jnd

A tervek szerint 2019-re hoznák olyan állapotba, hogy fel lehessen szállni vele. Addig még a rakétákat is ki kell fejleszteni: egy korábbi bejelentés szerint Pegasus XL típusú rakéták módosított változatával kezdenek.

Forrás: 444.hu.


Bámulatos videón a világ legnagyobb gépének felszállása

Az An–225 Mrija indulását a németországi Leipzig Halle repülőtéren kapták lencsevégre, és habár közel 24 órás késéssel indult, hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy megnézzék a felszállás pillanatát.

Lenyűgöző repülős videó, érdemes megnézni!

A Swiss egyik utasszállítója kötelékben repül a svájci légierő gépeivel egy alpesi síparadicsom felett. A videóról nem érdemes többet mondani, inkább nézzétek…


Nézd meg 360 fokos time-lapse videón, hogy üzemelték be a világ legnagyobb szélturbináit!

Beindították Anglia északnyugati partjainál a Burbo Bank szélfarmot, ahol összesen 32 darab, egyenként 195 méter magas szélturbina termel áramot. Ezek a világ legnagyobb szélturbinái, egy közülük egyetlen fordulattal 29 órán át tudna árammal ellátni egy családi házat.