Helyi közélet

2008.06.06. 15:00

Vesztegetéssel gyanúsítják a B.-A.-Z. megyei közgyűlés alelnökét

<p>Miskolc, Debrecen - Vesztegetéssel gyanúsítja Gergely Zsoltot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnökét a Debreceni Nyomozó Ügyészség. Az ITC értékesítése körüli szabálytalanságokat vizsgálják.</p>

Gyanúsítottként hallgatta ki – vesztegetés alapos gyanújával – a Debreceni Nyomozó Ügyészség  Gergely Zsoltot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnökét. A HVG e heti számában megjelent írás szerint a vizsgálat egy feljelentés nyomán, telefonlehallgatási jegyzőkönyvekre alapul. Az érintett nem cáfolta a vizsgálat tényét, de nyilatkozni nem kívánt az ügyben. A vizsgálatnak azt kell kiderítenie, hogy történt-e szabálytalanság az önkormányzat tulajdonában lévő egykori MSZMP-székház eladási eljárása körül.

Mint a BOON-on is olvashatták, a Nemzetközi Kereskedelmi Központot (ITC) több alkalommal próbálta értékesíteni az önkormányzat, sikertelenül. A decemberi megyei közgyűlésen azért nyilvánították eredménytelennek a pályázatot, mert az ajánlattevők árajánalata túlságosan kevés volt.
Sz. B.

Gergely Zsolt panasszal élt az eljárás miatt
Gergely Zsolt egyelőre nem kíván nyilatkozni az ellene felhozott vádak ügyében, de jelezte: bűncselekménytnem követetett el és panasszal él az eljárás miatt.
Gergely Zsolt egy nyiltkozatot juttatott számunkra... Bővebben...
Kormos Dénes, az MSZP frakcióvezetője:
"A frakció már korábban tett észrevételt a megyei közgyűlés vagyonelemeinek értékesítésével kapcsolatban. A megyei vezetés bár igyekezett betartani a vagyongazdálkodási szabályokat, de a többszöri pályáztatás után gyakran 50 százalékos értéken keltek el az ingatlanok, sok esetben azonos pályázati nyertesek szereplésével. Miközben 8 milliárd forintos kötvénykibocsátásról dönt a közgyűlés, gondosabb eljárást igényelnénk a vagyongazdálkodásban. Különösen értékes vagyontárgy az ITC székház, ennek a hasonló árfolyamon történő értékesítésével szemben felvetettük a hasznosítás lehetőségét.

Az elkezdődött vizsgálatról, annak lezárásáig nem tudunk nyilatkozni. A közgyűlésben mindent el fogunk követni a gyors és eredményes végigviteléért. Természetesen, ha a gyanú beigazolódik a szükséges politikai következményeket érvényesíteni fogjuk."

Panyik József, Fidesz-KDNP frakcióvezető:
" Itthon vagyok, végzem a munkámat. Én nem is hallottam a hírről. A közgyűlés után a legutóbbi frakció ülésen sem merült fel. Ha érdemi fejlemények lesznek természetesen következő ülésünkön visszatérünk rá."

Kapcsolódó cikkek:

  • Pályázó cég: "Sejtettük, vizsgálat indult"
  • A közgyűlés nem adta el az ITC-t!
  •   Az ITC értékesítéséről szóló megyei önkormányzati előterjesztés
  • Ülésezett a megyei közgyűlés - az ITC-ről is tárgyaltak
  • Rendőrpalotát szeretne az ITC-ben az önkormányzati képviselő 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában