Videó: „Belerázkódtak a házak” – Meteorrobbanást rögzítettek Michiganben

Akt.:
Meteor okozta a Michiganben észlelt fényjelenséget és zajt
Meteor okozta a Michiganben észlelt fényjelenséget és zajt
Fényes meteort örökítettek meg Michigan egén kedd este. Az égitest a levegőben semmisült meg, olyan erővel, hogy abba még a föld is beleremegett.

Az Amerikai Meteor Társaság több száz jelentést kapott az állam felett kedd éjszaka észlelt tűzgömbről: számos bejelentés Detroit térségéből érkezett, de más államokban és a kanadai Ontarióban is észlelték a jelenséget.

Több michigani lakos arról számolt be, hogy megrázkódott az otthona, egyikük először azt hitte, valaki beleütközött a házába.

Chris Laine (@topherlaine) által megosztott bejegyzés,

A szakértői csoport véleménye szerint az űrkőzet mélyen behatolhatott a Föld légkörébe, mielőtt szétesett volna. Az Amerikai Geológiai Szolgálat egy, a Richter-skála szerinti 2-es erősségű földrengést regisztrált Michigan államban.

Bill Cooke, a NASA illetékese a The Detroit News napilapnak elmondta, hogy minden bizonnyal meteorról van szó, amely ritkán látható a michigani égbolton.

Forrás: kisalfold.hu.


Valószínűleg te is így reagálnád le, ha a sztrádán hirtelen szembevillantana egy meteor
„What the fuuuck” – kiáltott fel ámulatában az a nő, akit hétfő este, munkából hazafelé vezetve meteor villantott szembe a wisconsini Caledoniában. Az esetről tökéletes időzítésű videó készült. Egy ilyen szituációban valószínűleg mindannyian ugyanígy rikkantottunk volna fel... Forrás: ...

Meteorrobbanást rögzítettek a kocsik fedélzeti kamerái Oroszországban
Látványosra sikerült a kedd este az oroszországi Sayanogorsk közelében. Este hat után nem sokkal egy meteor húzott el a város fölött, majd felrobbant, és az éjszakai sötétség egy pillanatra fényes nappallá változott. A jelenetet több autó fedélzeti kamerája is rögzítette. Forrás: auto...