Magyarország

2010.10.13. 19:54

MSZP: újabb megszorítások jönnek, hazudott a kormány

<p>Az MSZP szerint újabb megszorítások lesznek, a tervezett újabb adókat valójában az emberekkel fogják megfizettetni - így reagáltak a szocialista párttól a miniszterelnök szerdai beszéde után.</p>

Katona Tamás, a párt elnökségi tagjai közleményében azt írta: "az MSZP korábban már jelezte, hogy a költségvetés nem tartható azokkal az elképzelésekkel, melyekkel a Fidesz-KDNP ámította a lakosságot. A hazugságoknak vége, Orbán Viktor végre közölte a lényeget: hazudtak".

Az energiaszektortól 70 milliárdot, a kereskedelmi szektortól 30 milliárdot és a telekommunikációs szektortól 65 milliárdot akarnak beszedni. Ezek egyértelműen azt jelentik majd, hogy ezek a cégek a veszteségeiket valamilyen formában átterhelik a fogyasztókra, azaz megint a nép fizet, csak nem egyértelműen, hanem majd apránként - véli Katona Tamás, aki szerint lesz egy sokkal direktebb megszorítás is, a magánnyugdíj-pénztári átutalásokat befagyasztása. Ezzel 2 millió magyar állampolgár nyugdíjának kifizetését sodorja veszélybe, vagyis belenyúltak az emberek pénztárcájába - tette hozzá.

Az MSZP elnökségi tagja úgy fogalmaz a kormánnyal kapcsolatban: hazudtak, mert megszorítások nélküli kormányzást ígértek, és könnyű élet reményével kecsegtették a magyar nemzetet, ahol majd a "gazdagok" fizetik meg a költségvetési gondokat. Mára kiderült, hogy a hibás és felelőtlen kormányzás okozta károkat a hétköznapi emberekkel fizetteti meg a Fidesz-KDNP kormány - olvasható a közleményben.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután jelentette be egy budapesti rendezvényen, hogy a kormány a bankadóhoz hasonlóan még idén újabb válságadókat vezet be. Ebben az évben és a következő kettőben a távközlési és telekommunikációs cégektől, az energiaszektortól valamint a kereskedelmi láncoktól szednének be pluszadót.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!