Helyi közélet

2013.05.06. 15:24

Lyukó: nem rendőrőrs, állomás

Miskolc - Lyukói rendőrőrs: a Belügyminisztérium és a rendőrség tárgytalannak tekinti megkeresésünket.

Miskolc - Lyukói rendőrőrs: a Belügyminisztérium és a rendőrség tárgytalannak tekinti megkeresésünket.Mikor lesz Lyukóban külön rendőrőrs? – ezt kérdeztük az elmúlt héten a Belügyminisztériumtól (BM) is és a megyei rendőr-főkapitányságtól. Választ későbbre ígértek, cikkünk megjelent, jelezve, később lesz hivatalos információ. De úgy tűnik, nem lesz, mert a rendőrség és a BM is sérelmezte cikkünket, ezért kérdéseinket – mint írták – tárgytalannak tekintik.

Biztosítanak épületet

A téma azért volt aktuális, mert dr. Kriza Ákos polgármester még március végén, egy lakossági fórumon jelentette be, önálló rendőrőrse lehet a városrésznek. Mindez Sebestyén László (Fidesz) országgyűlési képviselő és Pintér Sándor belügyminiszter tárgyalásának eredményeként – mondta. Később az országgyűlési képviselő is beszélt erről egy rendezvényen. Amikor legutóbb írtunk erről, akkor Sebestyén Lászlót – parlamenti elfoglaltsága miatt – nem sikerült elérnünk. Most igen. Elmondta: nem rendőrőrs, hanem rendőrállomás lesz Lyukóban. Ehhez az önkormányzatnak kell biztosítania egy épületet. A bejárás megvolt, hamarosan, elindul a lyukói rendőrállomás – fogalmazott. Ez két rendőr állandó jelenlétét jelenti majd, a közterület-felügyelők és a vasgyári rendőrőrs segítségével.

ÉM-NSZR


Miskolc - Tárgytalannak tekinti a lyukói rendőrőrssel kapcsolatos kérdéseinket a megyei rendőr-főkapitányság és a Belügyminisztérium is.

01.05.2013 | Miskolc - Lyukónak külön rendőrőrse lesz - erről először egy lakossági fórumon beszélt dr. Kriza Ákos polgármester. De mikor? - kérdeztük most.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában