Videó: Az edzés után a tengerbe vetették magukat a DVTK focistái Törökországban

A pénteki edzés a tengerben ért véget
A pénteki edzés a tengerben ért véget - © Fotó: Kocsis Norbert/dvtk.eu
Belek, Miskolc – Az első teljes törökországi munkanapon két edzést vezényelt Bódog Tamás, de a konferenciateremben is szó esett a taktikáról. A regenerációt pedig – a helyi adottságokat kihasználva – a hideg tengervízben végezték a játékosok.

Pénteken reggel helyi idő szerint 7:30-kor (ami Magyarországon 5:30) reggelivel kezdődött a DVTK programja, egy órával később pedig már melegítettek a játékosok az első edzés előtt a törökországi Belekben.

Az idei évben első alkalommal gyakorolt a csapat valódi füvön a hotel területén, sétatávolságra található pályán. Mindenki örömmel vetette bele magát a munkába, ahol több egyéb elem mellett a visszatámadást, és a támadásbefejezést gyakoroltatta elsősorban Bódog Tamás és stábja. Az edzés végén a tenger felé vették az irányt a játékosok, és a gyors regenerálódást elősegítendő, beleálltak a hideg vízbe.

dvtk_edzotabor_2Nagy csatát hozott a házibajnokság | Fotók: Kocsis Norbert/dvtk.eu

Az ebédet és a csendes pihenőt követően ismét a zöld gyepen élvezték a kellemes klíma adta lehetőséget a diósgyőri labdarúgók. A délutáni edzésen a védekezésből támadásba való átmenet gyakorlása után gyors házibajnokság következett 7+1 fős csapatokkal. Minden gólért ádáz küzdelem dúlt, hiszen a győztes maradt a pályán, míg a vesztes cserélt az éppen pihenővel. A foglalkozás ezúttal is a tengerben ért véget, három bátor ember, Eperjesi Gábor, Diego Vela és Kocsis Gergő néhány karcsapás erejéig úszott is egy keveset.

A vacsorát követően a konferenciateremben zárult a nap, ahol előbb Dr. Szabó Zsolt kluborvos tartott rövid, lényegretörő előadást a kiegyensúlyozott, profi sportolókra szabott táplálkozás fontosságáról, valamint a hideg vizes regeneráció hatékonyságának élettani hátteréről. Majd Bódog Tamás vette át a szót, és animációval illusztrálva hívta fel ismételten a tanult taktikai elemek pontos végrehajtására a játékosok figyelmét.

Szombaton délelőtt edzés, délután pedig felkészülési mérkőzés vár a DVTK-ra, az ellenfél a koszovói Superliga 2. helyén álló FC Prishtina csapata lesz.A DVTK felkészülési programja

2018. január 14., vasárnap (DVTK Edzőközpont)
14:00 A felkészülés kezdete

2018. január 15. – január 16.
Orvosi és erőnléti felmérés

2018. január 21. – január 24.
Edzőtábor Szlovákiában (Magas-Tátra, Csorbató)

2018. január 28., vasárnap (DVTK Edzőközpont)
11:00 Diósgyőri VTK – MŠK Rimavská Sobota 5-0 (1-0)

2018. február 1. – február 11.
Edzőtábor Törökországban (Belek)

2018. február 3., szombat (Belek, Törökország)
15:00 (közép-európai idő szerint) FC Prishtina – Diósgyőri VTK

2018. február 6., kedd (Belek, Törökország)
10:00 (közép-európai idő szerint) Rubin Kazan – Diósgyőri VTK

2018. február 10., szombat (Belek, Törökország)
??? – Diósgyőri VTK

2018. február 17., szombat
Debreceni VSC – Diósgyőri VTK (a mérkőzés kezdési időpontja és helyszíne szervezés alatt)

Forrás: dvtk.eu


Miskolc - A kazah FC Aktobe ellen játssza harmadik törökországi felkészülési mérkőzését a DVTK február 10-én, szombaton délután fél négytől. A DVTK három felkészülési mérkőzést játszik a törökországi edzőtáborozás idején. Az első két ellenféllel - a koszovói FC Prishtina és az orosz Rubin Kazan -...

Miskolc - Utazás a törökországi edzőtáborba, avagy 12 óra 2 percben: indulás Miskolcról Budapesten, Isztambulon és Antalyán át Belekbe, ahol átmozgató edzéssel ért véget a nap a DVTK focistáinak. Törökországban gyűjtik az erőt a diósgyőri labdarúgók. Csütörtök hajnalban útra kelt a DVTK labdarúgó...