boon-sportoldal

2010.06.16. 12:48

Rali ob: Tilos hibázni!

<p>Budapest - Turán Frigyes azt mondja, noha az általános hiedelmek szerint a murvás pályákon nem kell annyira pontosan menni, a pilótáknak van lehetőségük a korrigálásra, mindez a hétvégi Bükfürdő-ralira nem igaz.</p>

Méghozzá azért nem, mert ezek a pályán nem túlságosan technikásak, nagyon bevállalósak, gyorsan, de pontosan kell rajtuk menni – muszáj eltalálni minden féktávot. Mert az apró hibák összeadódnak.
„Úgy érzem, ezen a versenyen nem csúszhat be egyetlen hiba sem, mert az nagyon megbosszulja magát. A másik sarkalatos pont az, vajon lesz-e eső, lesz-e sár. Az előrejelzések szerint igen, és az azért sok mindent megváltoztat, emlékezhetünk erre még 2008-ból. Ez azonban csak még inkább motivál minket, várjuk a versenyt, jó lesz ismét magyar nézők előtt autózni” - mondta a Synergon Turán Motorsport pilótája, aki legutóbb Portugáliában, a világbajnokság ottani futamán tette próbára magát navigátorával, Zsiros Gáborral, és becsülettel helyt álltak.

Esélyesek között lenni

S bár az ugyanúgy murvás futam volt, mint a bükfürdői lesz, Frici nem hiszi, hogy túl sok mindent tud hasznosítani, vagy hogy előnyben lesz a többiekkel szemben csak azért, mert itthon ez lesz az idei első futam ezen a talajtípuson.
„Persze, minden egyes versenykilométer a fejlődésemet szolgálja, de a WRC és az N-csoportos Mitsubishi között óriási a különbség, a szerdai tesztünkön egy kicsit vissza kell majd szokni, mert nem ugyanazok a féktávok, nem ugyanúgy gyorsítunk ki, nem lehet ugyanolyan stílusban vezetni az N-est, mint a WRC-t” - mondta Turán Frigyes, aki számszerű tippelésre ezúttal sem vállalkozott a helyezését illetően, csak annyit mondott, mindenképpen szeretnének az esélyesek között lenni, s reméli, a Miskolcon tapasztalt hátránynak most már nyoma sem lesz.
Érdekesség, hogy Frici hamarosan egy másik sportágban is kipróbálhatja magát: meghívást kapott Közép-Európa egyik legnagyobb tókerülő versenyére, a 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíjra. Nagy kihívás ez számára, hiszen bár gyerekkorában sokat vitorlázott a Balatonon, és vérbeli csapatjátékos, azt nem állítja magáról, hogy profi vitorlázó.
„A verseny valószínűleg nem rajtam dől majd el, ennek ellenére örülök, hogy ott lehetek, hiszen ez a balatoni évad legnagyobb rendezvénye...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!