Friss hírek

2009.02.05. 18:13

Segít a bankoknak az MNB

<p>Hat hónapos futamidőre, összességében legfeljebb 5 milliárd euró forráshoz juthatnak a pénzintézetek a Magyar Nemzeti Banktól (MNB)- olvasható a jegybank csütörtöki közleményében. A hetente kiírt tenderre azok a kereskedelmi bankok jelentkezhetnek, amelyek vállalják, hogy belföldi hitelállományukat 2009-ben legalább a tavaly év végi szinten tartják.</p>

Az MNB új, hosszabb lejáratú eszközt vezet be, amellyel a magyar bankok tervezhetően és tartósan, 6 hónapos futamidőre, összességében maximum 5 milliárd euró forráshoz juthatnak - áll a jegybank közleményében.

A jegybank a magyar pénzpiacon meglévő, az esetenkénti szűkös likviditásból származó bizonytalanságok csökkenését és a vállalati hitelezés területén jelenleg megfigyelhető feszültségek feloldását várja a lépéstől.

A közlemény szerint az MNB február 20-tól - a forintlikviditás további bővítése céljából - fedezetként elfogadja az önkormányzatok által kibocsátott kötvényeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!