Videó: Áremelés lehet a béremelésből?

Áremelés lehet a béremelésből?
Áremelés lehet a béremelésből? - © Fotó: rtl.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Áremelkedést hozhat a kormány által tervezett minimálbér-emelés – elemzők és a Vállalkozók Országos Szövetsége is ettől tart. A nemzetgazdasági miniszter pénteken jelentette be, hogy jelentős béremelésre készülnek: a minimálbért 15, a szakmunkás minimálbért pedig 25 százalékkal emelnék. Mindezt a munkaadói járulék 4 százalékos csökkentésével ellensúlyoznák.

A munkaadók szerint viszont ez nem elég, ezért árat kell majd emelniük, hogy kigazdálkodják a béremelést. A végleges döntés néhány héten belül várható.

Forrás: rtl.hu.


Varga: a kormány 15 százalékos minimálbéremelést és 4 százalékpontos járulékcsökkentést javasol

A kormány 15 százalékos minimálbérnövelést és 4 százalékpontos munkaadói járulékcsökkentést ajánl 2017-re, a garantált bérminimum pedig 25 százalékkal nőhet jövőre, 2018-ban a minimálbér további 8, a garantált bérminimum 12 százalékkal emelkedhet, a munkáltatói járulék pedig 2 százalékponttal csökkenhet a kormány javaslata szerint – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának kibővített testületi ülését követő sajtótájékoztatón pénteken.