Avatás

2019.10.08. 11:30

A gazdasági egység, az erő szimbóluma az új székház

Felavatták hétfőn a megyei iparkamara saját forrásból felújított épületét.

Szaniszló Bálint

Székházavató (balról): Tállai András, Bihall Tamás, Parragh László és Alakszai Zoltán

Fotó: Bujdos Tibor

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Iparkamara elnöke a legnagyobb magyar, Széchenyi István mondásával jellemezte a helyzetet, amely a kamarai székház megújulásához vezetett: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen…” Az elnök elmondta, hogy az 538 millió forintos beruházás költségeit a kamara saját erőből fedezte, amelyet az elmúlt negyedszázad jó gazdálkodása, a megye cégeinek aktivitása tett lehetővé. Éppen ezért az épület az erőt és a megye vállalatai közötti egységet jelképezi.

Tállai András, Pénzügyminisztérium államtitkára kiemelkedőnek értékelte a kormány és a kamarák együttműködését a gazdaság működtetése terén. Beszédesnek tartotta a tavalyi 5,1 százalékos gazdasági növekedést, amely növekedés ebben az évben is kitart. Fontos tényezőnek nevezte, hogy sikerült 70 százalék alá csökkenteni az államadósságot.

Közvítítő szerepben

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke példamutatónak nevezte a megyei iparkamara tevékenységét a kiváló gazdasági közösséget, amelynek eredményes munkája révén a megye és Miskolc gazdasága fejlődési pályán van. Demeter Ervin megyei kormánymegbízott a kamara rendkívül hasznos közvetítő szerepét emelte ki, Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke pedig az uniós gazdaságfejlesztési projektekben való együttműködést említette.

Dinamikus fejlődés

Alakszai Zoltán, Miskolc Megyei Jogú Város jegyzője hangsúlyozta: a helyi vállalkozásoknak és vállalkozóknak is köszönhetően Miskolc egy dinamikus fejlődési úton indult el, és gazdasági teljesítménye alapján fokozatosan hódította vissza a helyét az ország nagyvárosai között a versenyképességi ranglistán. Ebben nagy szerepe van a BOKIK-nak, amely a gazdaság stabil hátterét biztosítja a vállalkozások számára, gazdagítva ezzel Miskolcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!