Friss hírek

2010.10.30. 16:00

VÖRÖSISZAP - A legsürgetőbb számlákat fizetik ki a települések a kormánytól kapott előlegből

<p>Takarításra, és a védekezésben résztvevő cégek kifizetésére fordítják a kormánytól kapott előleget az iszapkatasztrófa által sújtott települések önkormányzatai. Devecser 150, Kolontár 20, Somlóvásárhely pedig 5 millió forintot kapott.</p>

Devecserben először azoknak a cégeknek és vállalkozásoknak a számláit rendezik, amelyek elsőként nyújtottak segítséget - mondta a Független Hírügynökségnek Toldi Tamás polgármester. Még pontosan nem tudni, hány ilyen cég van és mekkora lesz a kifizetendő összeg, mert egyelőre nem érkezett számla az önkormányzathoz. A polgármester azonban hangsúlyozta: mindenki megkapja a pénzét.

Kolontáron is van helye az előlegként kapott 20 millió forintnak. A pénzt az önkormányzati utak takarításának kifizetésére fordítják.

Devecserben szombaton az új lakópark terveit is ismertették egy lakossági fórumon, a helyiek 14 féle elképzelés közül választhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!