Friss hírek

2009.01.05. 18:56

Már lehet jelentkezni a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozóra

<p>Február 20-ig várják a szervezők a 2009-es Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozóra az általános iskolás csoportok jelentkezését. A színjátszó találkozóra műfaji és tematikai megkötés nélkül egy csoport, egy előadással nevezhet. Az országos találkozó záró programját Debrecenben rendezik meg június 5-és 7-e között - tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget a szervezők nevében Makofka Tünde, a Marczibányi Téri Művelődési Központ sajtóreferense.</p>

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és regionális szervezőkkel együttműködve tizennyolcadik alkalommal szervezi és rendezi meg a magyar gyermekszínjátszók országos fesztiválsorozatát. Az országos gálaműsort a márciustól zajló megyei találkozók előzik meg. Évente átlagban 400 csoport, csaknem hatezer 6-és 14 év közötti általános iskolás korú gyerekszínjátszó nevez be a találkozóra. Az országos bemutatkozásra a legjobb produkciók kapnak meghívást.

A gálaműsort páratlan években Debrecen tartják meg. A páros években a Marczibányi Téri Művelődési Központ a fesztivál társrendezője és egyben a helyszíne is az Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozónak. Az országos gyermekszínjátszó találkozón nem osztanak díjakat, ugyanis a szervezők szándéka szerint a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó nem verseny, hanem bemutató.

Bővebb információ a gyermekszínjátszó találkozóról és a jelentkezés feltételeiről a: www.drama.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!