Friss hírek

2011.01.26. 16:43

Győri Péter: A Hálózat Alapítvány minden fillért a rászorultak támogatására fordított

<p>A kiegészítő lakásrezsi-támogatást, más néven téli kiegészítő támogatást soha nem kellett igényelni a fővárosban, azt automatikusan azok kapják, akik havi lakásrezsi-támogatásban részesülnek. Senki nem talált egyetlen olyan esetet sem, amikor e jogosultakon kívül más kapott volna ilyen támogatást - egyebek mellett ezzel regált a Független Hírügynökségnek a Hálózat Alapítvány ÁSZ-ellenőrzéséről szóló hírére Győri Péter. A kuratórium elnöke kijelentette: a Hálózat Alapítvány a rászorulók támogatására átvett összegeket az elmúlt években folyamatosan kizárólag az érintett családok támogatására fordította.</p>

Győri Péter közölte: az Állami Számvevőszék január 19-én nyilvánosságra hozott jelentésének megállapításait részletesen megválaszolták, ez szerepel a jelentéshez csatolva. Elmondta: valóban nem ellenőrizte a Hálózat - Budapesti Díjfizetőkért és Díjhátralékosokért Alapítvány, hogy jogosultak-e kiegészítő lakásrezsi-támogatásra az azt igénylők. Ám a kiegészítő lakásrezsi-támogatást vagy más néven téli kiegészítő támogatást soha nem kellett igényelni a fővárosban, azt automatikusan azok kapják, akik havi lakásrezsi-támogatásban részesülnek - hangsúlyozta a kuratórium elnöke.

A jelentésben szerepel, hogy a tájékoztatók és a rendelet összhangjának hiánya miatt 240 millió forint támogatást írtak jóvá olyanoknak, akik nem voltak jogosultak a kiegészítő lakásrezsi-támogatásra. Győri Péter leszögezte: a Hálózat Alapítvány a kifogásolt esetben pontosan a fővárosi önkormányzat előterjesztésében és lakossági tájékoztatóiban foglaltak szerint járt el, amikor a havi díjkompenzációban részesülő teljes lakossági kör számára folyósított kiegészítő támogatást, nem csak e kör egy részének. Nem az alapítvány hatókörébe tartozik a fővárosi rendeletek összhangjának megteremtése.

Az Állami Számvevőszék vizsgálata is egyértelművé tette, hogy a Hálózat Alapítvány a rászorulók támogatására átvett összegeket az elmúlt években folyamatosan kizárólag az érintett családok támogatására fordította - közölte a Hálózat Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!