Friss hírek

2009.01.26. 12:53

Szuperluxus szálló épül a német fővárosban

<p>Új luxus hotelt épít Berlin nyugati felében a Hilton-szállodai csoport. A 2011-ben átadásra kerülő berlini Waldorf Astoria befektetője és projektfejlesztője egyaránt az arab emírséghez tartozó Abu Dhabiban székel.</p>

A világhírű berlini állatkert szomszédságában, 118 méter magas luxus hotelt építtet a Hilton-szállodai csoport. A német rádió hétfői jelentése szerint a 2011 végén átadásra kerülő 5 csillag plusz kategóriás szállóban 242 szoba várja majd a pénzes vendégeket.

A mintegy 180 millió eurós (kb. 50 milliárd forint) költségvetéssel megépülő Waldorf Astoria, híven a New Yorkban 1893-ban átadott legendás szálloda szellemiségéhez a primer-kategória igényeit kívánja kielégíteni. A német származású, Egyesült Államokban élt William Waldorf Astor nevét viselő hotel új színt varázsol majd a ma kissé elhanyagolt környéknek számító berlini Zoo és az egykori főpályaudvar vonzáskörzetébe.

A 31 emeletes, ultramodern stílust klasszikus elemekkel ötvöző szállodát Christoph Mäckler frankfurti építész tervezte. Németország legújabb luxus szállodájának befektetője és projektfejlesztője egyaránt Abu Dhabiban székel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!