Videó: A világ legjobb vízicsúszdái

Akt.:
A világ legjobb vízicsúszdái
A világ legjobb vízicsúszdái
Van extrém magas, szupergyors, villogó, duplahurkos, ugratós és 356 méter hosszú is. Van, aki a magasakra esküszik, mások szerint gyors legyen, megint mások szerint viszont csak semmi adrenalin. Összegyűjtöttük a legjobb vízicsúszdákat a világ minden pontjáról.

The Royal Flush – Waco, Texas, Egyesült Államok

A The Royal Flush nem a leghosszabb, nem a leggyorsabb és mégcsak nem is legmagasabb. Ellenben hatványozottan újra lehet élni a csúszás végén a seggeseket, fejeseket, szaltókat és hasasokat.

Leap of Faith – Bahama-szigetek

Cápák között csúszdázni? A Bahamákon található Atlantis Paradise Istand önmagában is roppant lenyűgöző nyaralóhely, der itt valóban a legveszélyesebb vízi ragadozók között csúszhatsz el egy – természetesen – zárt, de átlátszó alagúton keresztül.

AREA 47 – Innsbruck, Tirol, Ausztria

Tirolról mindenkinek a hegyek, hütték és sípályák jutnak eszébe, az AREA 47 pont ezek között bújik meg. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen vízágyúból ritkán lövik ki az embert.

Jumeirah Sceriah – Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

A 32 méter magas csúszda tetejéről pompás kilátás nyílik Dubaj tengerparti részére és az egész aquaparkra. Aztán jöhet a 120 méteres csúszás, megközelítőleg 80 km/h sebességgel.

The Scorpion’s Tail – Wisconsin Dells, Wisconsin, Egyesült Államok

A cső, amiben csúszunk, végig átlátszó, ezért aztán akár a toronyban várakozó többi csúszdázó, akár az alant bámészkodók kitűnően látják minden mozdulatunkat, szerencsétlenkedésünket, ahogy végigrepesztünk 55 km/h körüli sebességgel.

Insano – Fortaleza, Brazília

Ha szeretnéd tudni, hogy milyen érzés 41 méter magasról kb. 105 km/h sebességgel lecsúszni, akkor Fortalezáig kell repülnöd.

The Magic Eye – Erding, Németország

A leghosszabb: az út 22 méter magasról indul, a cső hossza 356 méter és több mint egy perc, mire a végére érünk. Ez azért nem gyakori a többnyire alig néhány másodperces élményt adó vízicsúszdák között.

King Cobra – Jackson, New Jersey, Egyesült Államok

A King Cobra a többihez képest elképesztően ízléstelen dizájnjával hívja fel magára a figyelmet. Egyedül a csúszás vége izgis, amikor a hatalmas kobra szájában landolunk.

L2 – Wörgl, Ausztria

Ebben a csúszdában kettő hurok is van. A nevét is innen kapta, ráadásul télen-nyáron kipróbálható, mert egy zárt aquaparkban építették meg.

Kilimanjaro – Rio de Janeiro, Brazília

Ez pedig itt a legmagasabb csúszda a maga 50 méterével, bár a sebessége ugyan valamivel elmarad (kb. 90 km/h) a másik brazil óriásétól.

Toboggan, Citta Del Mare – Palermo, Szicília, Olaszország

A Toboggan többlépcsős, hárommedencés csúszdája se nem gyors, se nem magas, se nem hurkos, de mégis az egyik legjobbnak tűnik. A tetejéről indulva kis csúszdákon és medencéken keresztül végül a tengerben landolunk.

Forrás: fmc.hu.


Fotó: boredpanda.com
Megebédelne egy vízesés közepén? És ott, ahol egy zsiráf is az asztalához léphet? Lehetséges, mutatjuk, merre érdemes indulnia. Vacsora a barlangban: Ristorante Grotta Palazzese (Puglia, Olaszország) Megosztani a reggelit a zsiráffal: Giraffe Manor (Langata, Kenya) A legjobb kilátás...

Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Aludna egy olyan helyen, ahol halak úszkálnak ön körül? És ott, ahol a csillagokra nyílik a kilátás? Megmutatjuk a világ leggyönyörűbb szállodáit. Äscher Cliff, Svájc Hotel Kakslauttanen, Finnország Ladera Resort, St. Lucia ...

Fotó: mashable.com
A tengerpart gyönyörű hely, de nem mindenki számára. Úgy tűnik, akad, aki nem tud mit kezdeni azzal, hogy a víz mellett tölti az idejét.

Fotó: rumble.com
A medencében pancsolás hozzátartozik a nyárhoz, meg persze a vízben történő szerencsétlenkedések is. Videó: Vigyázz, csúszik! Most már mindegy... A Failarmy egy videóba gyűjtötte a legnagyszerűbb megcsúszós faileket. A tanulság egyértelmű, de azért leírjuk: mindig nézz a lábad elé!...