boon-sportoldal

2010.03.19. 18:38

Itthon hét hónapja nem...

<p>A labdarúgó NB I 19. fordulójában, szombaton 16 órától a Diósgyőri VTK a Győri ETO FC-t fogadja a Diósgyőri stadionban.</p>

A nemzetközi kupaszereplésre hajtó győriek érkeznek a bennmaradást célul kitűző diósgyőriekhez. A bajnokság eddigi 18 fordulójában csupán 11 gólt kapott zöld-fehérek a hazai pályán legutóbb több mint fél évvel ezelőtt diadalmaskodó piros-fehérek ellen. Bizony régen volt, amikor a Diósgyőr bajnoki győzelmet ünnepelhetett a Diósgyőri stadionban. Két nap híján hét hónapja annak, hogy a Kecskeméti TE-Erecot legyőzte a DVTK (2009. augusztus 22-én, 4-1 lett a végeredmény), azóta négy vereség mellett csupán két döntetlent ért el a csapat.

Jogos a kritika

A téli szünetben történt változások alapján a szurkolók által joggal várt tavaszi feltámadás egyelőre nem következett be, idei mindhárom bajnokiján pont nélkül maradt a Tornyi Barnabás vezetőedző által irányított együttes. A bajnoki címre törő két gárda, a Debrecen és a Videoton ellen elvesztett meccseken mutatott teljesítményért még tapsot kaptak a pályára lépett játékosok az ultráktól, de legutóbb, az Újpest vendégeként elszenvedett háromgólos vereség után már nem szólt taps. Ráadásul az elmúlt napokban több internetes fórumon emlegették a Diósgyőr-szurkolók, hogy a múlt vasárnapi lélektelen játéktól többet várnak.

– Jogos a kritika, lehet, hogy nem éppen a lélektelen szó fejezi ki a legjobban az Újpest elleni produkciót, de tény, hogy akarati tényezőkben, elsősorban a második félidőben alulmaradtunk, nem tettünk meg mindent annak érdekében, hogy pontot szerezzünk – mondta Bognár Zsolt, a DVTK csapatkapitánya. – A múlt vasárnap egy elfogadható első félidőt követően a szünet után fejben elfáradt a csapat, nem koncentráltunk kellőképpen. A meccs után a csapat minden tagja feszült volt, ez az újabb vereség nem tett jót. Azzal együtt sem, hogy azt a bajnokság előtt is tudtuk, kegyetlen sorozat vár ránk a rajton, hiszen az első négy helyen álló csapat ellen kellene pontokat szereznünk.

Most jön a negyedik (?)

És ennek a sorozatnak még nincs vége. Mármint annak, hogy most jön a negyedik éllovas, a Győri ETO.

– Még egyszer nem fordulhat elő az, ami Újpesten! – jelentette ki a csapatkapitány. – Úgy érzem, hogy kibeszéltük a múlt heti meccset, a tanulságokat levontuk, és egy picit másképp készültünk ezen a héten. Az biztos, hogy koncentráltnak kell lennünk az első perctől kezdve a Győr ellen, mert egy nagyon fegyelmezett csapat lesz az ellenfelünk. Én voltam Pintér Attilának a játékosa a Ferencvárosnál, és tudom, hogy a védekezésre helyezi a csapatainál a fő hangsúlyt, ráadásul az ETO a kontrákat is jól játssza. Gólt semmiképpen sem szabad kapnunk, ráadásul az előrejátékunkban is többre lesz szükség, mint mondjuk legutóbb. Nem akarom csapatrészekre szétszedni a felelősséget, és inkább azt mondom: az egész csapatnak össze kell szednie magát, és legalább úgy kell játszani, mint a Debrecen ellen, az első félidőben.

ÉM-BCS



BOONLIVE

Akik nem tudják megtekinteni a Diósgyőri stadionban szombaton 16 órakor kezdődő Diósgyőri VTK – Győri ETO FC bajnokit, azoknak a figyelmébe ajánljuk, hogy a Borsod Online internetes portál (www.boon.hu) élő közvetítést ad az NB I-es labdarúgó mérkőzésről.



Szavazzon! Mi lesz a DVTK-Győr meccs vége?

boon | 2010.03.19 18:22

Szavazzon! Ön szerint mi lesz a Diósgyőri VTK - Győri ETO FC labdarúgó NB I-es mérkőzés végeredménye?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!