Helyi közélet

2013.11.06. 17:32

Töredezett emlékképek

Hidvégardó - A hidvégardói önkormányzat és a Romano Instituto szervezésében Ferkovics József képzőművész Töredezett emlékképek című kiállítását november 8-án, pénteken délután öt órakor tekinthetik meg az érdeklődők a Hidvégardó Művelődési Házban.

Hidvégardó - A hidvégardói önkormányzat és a Romano Instituto szervezésében Ferkovics József képzőművész Töredezett emlékképek című kiállítását november 8-án, pénteken délután öt órakor tekinthetik meg az érdeklődők a Hidvégardó Művelődési Házban.A művész a Képző- és Iparművészeti Főiskolán Pajzs László és Fóti Ernő tanulója volt. Számos tárlaton mutatkozott be külföldön is. Mostani képzőművészeti kiállítását Daróczi Ágnes, a Romano Instituto igazgatója nyitja meg.

A kollektív tudatalattiból felmerülő Töredezett emlékképek a Holocaust roma és zsidó áldozatainak állít emléket. Hidvégardó kapta meg egyébként 2012-ben a Magyar- és a Svéd Külügyminisztérium által évente egy alkalommal és egy közösségnek - településnek - odaítélhető Raoul Wallenberg Emlékdíjat - melyet a magyar és roma közösségek békés, példaértékű egymás mellett élésével ért el Hidvégardó. Emlékezéssel nem tudjuk ugyan a történelmet visszaforgatni, de megakadályozhatjuk a gyilkos eszmék újabb terjedését.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában