Friss hírek

2008.12.15. 05:25

SZTRÁJK FERIHEGYEN - A vasárnapi tempót tartaná a Budapest Airport

<p>Hétfőn is fenn tudja tartani a Budapest Airport (BA) a vasárnapi szolgáltatási színvonalat Ferihegyen - ez áll abban a közleményben, amelyet Szollár Domokos, a BA szóvivője jutatott el a Független Hírügynökséghez vasárnap este. Annyi mindenesetre már most biztos, hogy a Malév 12 járatát nem indítja el.</p>

A BA közleménye szerint hétfőn reggel öt óráig két utasbiztonsági csatornát működtettek, ezt növelik hat óráig háromra. Ennyi helyen ellenőrzik az utasokat egészen hétfő délutánig. Utasbiztonsági ellenőrzés egyébként továbbra is csak a 2B terminálon lesz.

A tervek szerint a schengeni övezetbe induló, nem fapados járatokkal utazók jegyeit hétfőn a 2A terminálon, a fapados járatokon utazókét a 2B-n kezelik.

A Ferihegyi Repülőtérre az éjjel Londonból és Rómából érkezett egy-egy járat. A londoni csaknem három, a római valamivel több, mint egy órát késett - olvasható a Budapest Airport honlapján.

A sztrájk már hatodik napja tart, a szakszervezetek továbbra is - egyebek mellett - az elbocsátások és a különféle feladatok kiszervezésének leállítását követelik. Vasárnap ugyan tárgyalóasztalhoz ült a Budapest Airport az érdekképviseletekkel, megegyezés azonban nem született. A tárgyalások hétfőn délelőtt folytatódnak.

Vasárnap este a sztrájk ötödik napján harminc-negyven perces sorban állásokra kellett számítani a Ferihegyi Repülőtéren, négy utasbiztonsági csatorna üzemelt. Napközben a Malév tíz járatát törölte, a fapadosok délutáni felfüggesztése miatt pedig további két gép a WizzAir brüsszeli és az EasyJet berlini gépe nem tudott elindulni, több pedig órákat késett. A döntés miatt a WizzAir vezérigazgatója közleményben közölte, hogy a napok óta tartó káosz arra utal, hogy a BA menedzsmentje egyáltalán nem ura a helyzetnek és teljes mértékben figyelmen kívül hagyja az utasok érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!