Videó: A tetején csúszva nyerte meg a futamot az autóversenyző

Akt.:
A tetején csúszva nyerte meg a futamot az autóversenyző
A tetején csúszva nyerte meg a futamot az autóversenyző
Így se sűrűn nyernek versenyt: a FIA GT világbajnokság makaói futamát a tetején csúszva húzta be a győztes. Igaz, ehhez a körülmények szerencsés együttállása is kellett – biztos így balanszírozott az univerzum, ha már a versenyző előtte nagyon szerencsétlenül felborult.

A belga Laurens Vanthoor egy kanyarban a falnak csapódott, a kocsija elrepült, fejre állt, és hosszasan csúszott fejjel lefelé.

A versenybírók a baleset miatt azonnal piros zászlót intettek – de a versenyt nem indították újra, mivel korábban már volt késés a programban, szintén egy baleset miatt, és így nem maradt volna már idő a futam befejezésére. Ez viszont azt jelentette, hogy az egyel korábbi kör állását figyelembe véve kellett eredményt hirdetni, és mivel akkor Vanthoor állt az élen, ő nyerte meg a versenyt.

A belga sofőr nem sérült meg, maga mászott ki a felborult autóból, de később azt nyilatkozta, nem érzi úgy, hogy megérdemelte volna a győzelmet.

Forrás: automotor.hu.


Videó: Elrepült az autó, de még így is megnyerte a versenyt

Cruz Pedregon hajmeresztő versenyen van túl, azzal együtt, hogy megnyerte. A férfi Robert Hight-tal állt ki egy Las Vegas-i gyorsulási versenyen, és őt is elkapta a műfaj réme, azaz a kocsija alá vágott a szél, megemelte az orrát, és elreptette.

Videó: 280-as tempónál repült le az ajtó a Nürburgringen

A Nürburgringen rengeteg őrült dolog történt már, de a Setra Motorsport versenyzőjének videója garantáltan befér a 10 legfurcsább pillanat közé. Mikor ugyanis 280 km/h-val száguldott a pályán, egyszer csak eltűnt a jobb első ajtó az átépített M3-as BMW-ről…

Videó: Ez történik, ha verseny közben szemben mész a forgalommal

Paul Fix nagy valószínűséggel egy életre megtanulta, bármi is történik, sosem jó, ha a forgalommal szemben indul el. A Trans Am First Energy 100-as versenyen nagyon csúnya baleset lett abból, hogy a kipördülése után rossz irányba indult a versenyző.

Videó: Vakon hátraszaltózni egy versenyautó felett? Ő bevállalta, ez a vége!

Hogy hogyan jött az elhatározás, arra nem tudunk választ adni, annyi viszont biztos, hogy Damien Walters amerikai kaszkadőr valamiért úgy döntött, át akar szaltózni egy Formula E-autó felett. Ne is keressük a megoldást, inkább mutatjuk, mire jutott!

Ijesztő videó: Ilyen, ha 320 km/h-s sebességnél fejre áll az autó!

Egy gyorsulási verseny járunk Amerikában, méghozzá egy Chevrolet Camaro volánja mögött. Sajnos azonban semmi sem alakult a tervek szerint, az 1750 lóerős autó vezetője egy technikai hiba miatt ugyanis állóra fékezte a pálya végén az első kerekeket, ettől pedig az autó kisodródott, majd megpördült a levegőben.

Videó: Ilyen belülről, amikor 0-ról 500-ra gyorsítasz 4 másodperc alatt! Igen, 500-ra…

Shawn Langdon gyorsulási versenyre épített erőgépe kapott egy belső kamerát, így most belülről nézhetjük meg végre, milyen nulláról 508 km/h-ra gyorsulni – mindezt 3.77 másodperc alatt.