Friss hírek

2008.12.10. 16:23

Az oroszok további hajókat küldenek a kalózok elleni harchoz

<p>Flottát küld Oroszország a szomáliai kalózok elleni nemzetközi harchoz - jelentették be szerdán hivatalos források Moszkvában. Az elmúlt hónapokban több orosz állampolgár is fogságba esett.</p>

A csendes-óceáni flotta kötelékébe tartozó Admiral Vinogradov romboló és több kísérőhajó csatlakozik a Pjotr Veliky cirkálóhoz az Indiai-óceánon - adta hírül ITAR-TASZSZ és az Interfax hírügynökségek az orosz haditengerészet szóvivőjére hivatkozva. A hajók előbb gyakorlatoznak az indiai haditengerészettel, majd pedig Szomália felé veszik az irányt, hogy részt vegyenek a kalózok elleni nemzetközi fellépésben.

Az elmúlt hónapok kalóztámadásaiban a fegyveresek orosz állampolgárokat is foglyul ejtettek. Moszkva már a múlt hónapban elküldte egyik hajóját a térségbe együttműködve a brit haditengerészettel. A Neusztrasimij és egy brit hadihajó közös fellépése sikeresnek bizonyult, miután november közepén megvédtek egy dán kereskedelmi hajót a kalózoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!