Friss hírek

2009.06.04. 20:45

A Jobbik kampányzáró rendezvénye - az "asztalra csapnának" Brüsszelben

<p>Véget ért a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP képviselői-jelöltjeinek kampányzáró rendezvénye, amelyet a trianoni békeszerződés 89. évfordulójára való megemlékezéssel kötöttek egybe Budapesten, a Petőfi téren. A több mint másfél órás rendezvényen, a jelöltlistán 14. helyen lévő Borbély Zsolt Attila, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára, a párt jelöltlistájának 8. helyén álló Hegedűs Lórántné, a listán harmadikként szereplő Balczó Zoltán, Vona Gábor, a párt elnöke, és a listavezető Morvai Krisztina tartott beszédet.</p>

Mindannyian megemlékeztek a trianoni békeszerződés 89. évfordulójáról, és mindannyian megemlítették az EP kampány negatívumait: a pártok egymásra mutogatását, egymás lejáratását és a gyűlölködést, személyeskedéseket. Hegedűs Lórántné megköszönte a parlamenti pártok Jobbik elleni negatív kampányát, amely véleménye szerint jót tett a párt népszerűségének, ugyanakkor "elképesztő arcátlanságnak" tartja, hogy egyesek antiszemitának tartják a pártot.

Balczó Zoltán emlékeztetett, hogy Magyarországon már van emléknapja a kommunizmusnak, a holokausztnak, csak éppen a magyarokra nézve tragikus következményekkel járó trianoni békekötésnek nincs.

Vona Gábor pártelnök szerint egy "elfogult, aljas kampány" ér véget, mint mondta: "nem tudom, miről szólt volna ez a kampány, ha nincs a Jobbik". Véleménye szerint a pártok csak arról tudtak beszélni, hogy a Jobbikot miért nem szeretnék az Európai Parlamentben látni, de saját elképzeléseikről, terveikről, munkájukról alig, vagy egyáltalán nem esett szó. Közölte, pártja nem az emberekre, hanem a jelenlegi politikusokra és a jelenlegi parlamenti pártokra jelent veszélyt, ugyanis félnek az igazságtól és a számonkéréstől. Mint mondta, vasárnap a szavazók történelmet írhatnak egy sikeres EP választással, amelyet egy sikeres országgyűlési választás követhet. Vona Gábor szerint a kampánynak része kellett volna, hogy legyen egy televízióban közvetített listavezetői vita, ám ezt a két nagypárt az utolsó pillanatban felrúgta.

Morvai Krisztina, a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP listavezető jelöltje a többi közt arról beszélt, hogy a vasárnapi választás arról szól, "palesztinok" leszünk-e saját országunkban és hogy az ország Palesztina sorsára jut-e. Mint mondta, a jelenlegi politikusok azt találgatják, melyik párt hozhatta létre a Jobbikot, mert el sem tudják képzelni, hogy egy párt, egy mozgalom alulról építkezve, nagy pénzek nélkül, tisztességes módon érjenek el eredményt. Mint mondta, a listavezetőktől egy nyilvános vitán a többi közt azt kérdezte volna meg, hogy mit csinálnának most a magyar földdel, és mit kívánnak tenni a 2011-ben életbe lépő, a magyar termőföld szabad vásárlásáról szóló törvénnyel. "Az asztalra csapunk Brüsszelben" - fogalmazott.

A listavezető kijelentette, hogy kiegyeznének a jelenlegi parlamenti pártokkal is, amennyiben azok belátnák, hogy rossz úton haladtak az elmúlt húsz évben, és ha a Jobbik mellé állva együtt "csapnának az asztalra Brüsszelben". Mint mondta, a magyar emberek kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!