Videó: A miskolci Tinta Tamara állta a sarat a Zúzmara Félmaratonon

Akt.:
A miskolci Tinta Tamara állta a sarat a Zúzmara Félmaratonon
A miskolci Tinta Tamara állta a sarat a Zúzmara Félmaratonon
Budapest, Miskolc – A rendező Budapest Sportiroda (BSI) életében soha ilyen korán nem kezdődött a futószezon, mint idén. Január 17-én első alkalommal rendezték a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivált a Kincsem Park lóversenypályáján és a Hungexpo területén.

A különféle távok 7 km-es körökből álltak össze (7km, 14 km, 21 km). Nem akármilyen körülmények közt rajtoltak a futók, hiszen az első rajtnál fél 10-kor a Hungexpo G csarnokában pont 20 fokkal volt melegebb, mint a csarnokon kívül, ahol -3 fokban folytatódott a futás. De nem csak az időjárás, a talaj is próbára tette az indulókat, hisz hol a fagyos föld, a síkos fű, hol a beton, hol meg a kavicsos-köves talaj nehezítette a dolgukat. A négy távra 2454 fő nevezett. A hírességek közül indul Kovács Kokó István ökölvívó olimpiai bajnok, dr. Zacher Gábor toxikológus, Magyar Bálint a Madách Színház művésze.

A fő számban, a félmaratonon – hetekkel korábban feltöltve a létszámkeretet – 1650 fő nevezett, köztük a legeredményesebb megyei induló az MVSI versenyzője Tinta Tamara. A 34 éves miskolci futó a nőknél harmadik helyet szerzett.

Eredmények:

Zúzmara Félmaraton:

Férfiak:
1. Balázs Levente (Budaörsi DSE) 1:13:02
2. Varga István (Sashegyi Gepárdok) 1:14:26
3. Török Bence (Vértesszőlős) 1:18:22

Nők:
1. Staicu Szimona (Dunakeszi VSE) 1:25:56
2. Bor Katalin Diána (Tiszakécske VSE) 1:29:36
3. Tinta Tamara (MVSI) 1:30:19Sporthírek


hirdetés


hirdet�s