Videó: A kölcsön soha nem járt le – Elfogták a csernelyi zsarolókat

Akt.:
Elfogták a csernelyi zsarolókat
Elfogták a csernelyi zsarolókat - © Fotó: police.hu
Csernely, Ózd – Előzetes letartóztatásban van az a három csernelyi gyanúsított, akik már a 2016. évtől előzetes letartóztatásban lévő hozzátartozóik által irreálisan magas kamatra adott kölcsönöket akarták súlyos fenyegetéssel újra és újra behajtani.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást V. Lajos 54 éves, V. Alexandra 28 éves, és V. Lajos 36 éves csernelyi lakosokkal szemben.

A gyanúsítottak hozzátartozói 2016. évi elfogásukat és előzetes letartóztatásba helyezésüket megelőzően Csernely településen több helyi család egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetével visszaélve irreálisan magas kamatra adtak élelmiszert és készpénzt hitelbe.

csernely1

A „kint” lévő hozzátartozók azonban folytatták a „családi vállalkozást” és a rokonok által adott és már többszörösen megfizetett termékek és készpénz további kamatokkal megnövelt értékét követelték az eltelt időben is folyamatosan a sértettektől. Azon családokat, akik nem akartak a végeláthatatlan követeléseknek eleget tenni súlyosan megfenyegették, így kényszerítve őket a további fizetésre. A fenyegetéshez a gyanúsítottak kardot, bárdot és egyéb eszközöket is használtak, amelyet a nyomozók a megtartott házkutatások során megtaláltak és lefoglaltak.

csernely2

Az ózdi nyomozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársaival egy összehangolt akció során elfogták, majd 2017. február 21-én bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig 2017. február 23-án előzetes letartóztatásba helyezte a három gyanúsítottat.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –

csernely3A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .