Videó: A Harvey hurrikán még tombol, de már az Irma közelít

Akt.:
A Harvey még tombol, de már az Irma közelít
A Harvey még tombol, de már az Irma közelít
39-re emelkedett a Harvey hurrikán áldozatainak száma. Az amerikai kormány 100 millió dollárt utalt ki a Harvey hurrikán miatt megsérült utak és repülőterek helyreállítására. A teljes kártalanítás azonban több tízmilliárd nagyságrendű összeg lesz majd. A mentésben már az amerikai hadsereg tízezer katonája is részt vesz.

Egy houstoni férfi a CNN riporterével tért vissza elárasztott otthonába.

A szürreális szó gyenge kifejezés. Horgászcsónakkal befordulni az utcámba olyan élmény, amit még nem tapasztaltam. Ez őrület. Meglátjuk, hogy egyáltalán be tudok-e menni”

– mondta Bill Wolfe.

A nappalijában majdnem derékig ér a víz. Lehet, hogy már sosem költözik vissza. „Nem tudom, mi lesz, még egy-két hónapig biztos marad a víz” – tette hozzá.

A hatóságok szerint majdnem negyvenezer otthonban súlyos károkat okozott a Harvey hurrikán, és további hétezret teljesen lerombolt. Százezrek folyamodtak segélyért a szövetségi államhoz.

harvey2

Mike Pence amerikai alelnök a texasi Corpus Christi városába látogatott el. „Minden, amit hallottunk és láttunk, és a beszélgetések, amiket folytattunk ma reggel, teljesen letaglózott. A texasi emberek kitartása inspiráló számomra” – mondta.

Az alelnök arról is beszélt, hogy a kongresszus a lehető leggyorsabban dönt majd a katasztrófa sújtotta területen élők megsegítéséről. Addig is a washingtoni kormány sürgős intézkedésként 100 millió dollárt utalt át a szélviharban és az áradásukban megsérült repülőterek és utak helyreállítására, Donald Trump elnök pedig saját vagyonából 1 millió dollárt ajánlott fel a károsultaknak.

Az amerikai hadsereg tízezer katonája segíti a katasztrófavédőket, akik házról házra járnak, hogy segítségre várók és eltűntek után kutassanak.

Nem tudom, mi történik velünk, minden elpusztult, mindenünket elveszítettük a házban”

– mondta egy nő, akit a tengerészgyalogosok szállítottak a menhelyre.

Az egészségügyi hatóságok járványveszélyre hívják fel a figyelmet, és arra intenek, hogy forralás nélkül még a csapvizet se igya senki.

harvey4

Legalább ekkora riadalmat okozott az is, hogy robbanás történt Houstontól 50 kilométerre, egy vegyi üzemben. A detonáció miatt mérgező anyag szivárgott a vízbe, ezért az üzem 2 és fél kilométeres körzetéből kitelepítették a lakókat.

A Harvey hurrikán viharrá szelídült ugyan, és lassan az esőzésnek is vége szakad, de még korai lenne fellélegezni. Texas és Lousiana államokban továbbra is áradnak a folyók, ráadásul az Atlanti-óceán fölött egy új hurrikán van kialakulóban. Az Irma néven emlegetett vihar a jövő héten éri el az Egyesült Államok keleti partját.

Forrás: hirtv.hu.


Robbanás történt Houstontól 50 kilométerre, egy vegyi üzemben
Washington - Rendkívül veszélyes a texasi Houston közelében lévő vegyi üzemben történt robbanás - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján az amerikai szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA)tisztségviselője. A Harvey trópusi vihar által sújtott Texas amerikai szövetségi államban találh...

„Anyu, sikerült, túléltem. Nem tudlak felhívni, mert valaki ellopta a telefonomat, de túléltem...” - Példátlan pusztítást hozott a Harvey hurrikán
Már több mint húsz halálos áldozatot követelt a Harvey hurrikán az Egyesült Államokban. Az özönvízszerű esőzés miatt az utcákon egy-másfél méteres víz áll, több ezer embert ki kellett menekíteni. A vihar szerdára megerősödött, és ismét lecsapott Texasra, valamint a szomszédos Louisianára. A déli ...

A saját házában fogott halat egy houstoni fickó, miután a Harvey hurrikán feltöltötte azt vízzel
Van, akit a katasztrófa sem tántoríthat el egy kis mókától... Saul Saldanát egy cseppet sem zavarja, hogy emberemlékezet óta nem látott eső zúdult Houstonra a Harvey Hurrikán miatt: puszta kézzel „vadászik” a térdig érő vízzel feltöltött házában úszkáló halra. Az internet népe pedig lecsapott az ...További hírek a Nagyvilág kategóriából