Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.12.08. 13:30

Télére csatornákba húzódnak a hajléktalanok Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Korábban arról számoltunk be, hogy egy 42 éves hajléktalan férfi bemászott a távhőaknába, és ott megnyitott egy elzárószelepet.&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/34813/t--l--re-csatorn--kba-h--z--dnak-a-hajl--ktalanok-ny--regyh--z--n" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A kiáramló tűzforró gőz ekkor szinte megfőzte a férfit. A SZON kíváncsi volt arra, hogy ez mennyire egyedi eset, így hajléktalanokat kérdeztünk arról, hogy mennyire gyakran másznak le a csatornákba, aknákba a melegedni vágyó fedél nélküli emberek.

Az utcán több hajléktalannal sikerült beszélni, volt akik elmondták, hogy a férfit valamilyen Sanyinak hívhatják, akit egy jó ideje nem látnak az utcán. Sanyi egy nagy magas ember - a többség ennyit tudott elmondani a megégett hajléktalanról. Érdekes volt látni, hogy a hajléktalanokat mennyire felzaklatta az eset és miként álltak neki a találgatásoknak. A kulcskérdés szinte mindvégig az volt, hogy a Sanyihoz hasonló hajléktalanok, miként tudják felnyitni az aknák, illetve csatornák fedelét.

Robi már hosszú évek óta az utcán él, így ő már sok mindent látott. Ebben a témában is tudott mit mondani nekünk. Robi szerint vannak olyan utcán élő hajléktalanok, akik lemásznak a csatornákba. „Több esetben volt már ilyen!” - mondta Robi. „Két éve nem csatornába, hanem pincébe mentek le, ahol rágyújtottak és hárman megégtek”. Robi szerint elég sokan húzódnak be ilyen helyekre, ahol a csövek meleget nyújtanak a hideg éjszakák alatt.

Robi, arra a kérdésre, hogy ismer-e olyan helyeket, ahová behúzódnak a hajléktalanok, a férfi konkrét példával tudott szolgálni. „A debreceni felüljárónál is van olyan csatornarész, nyitott hely, ott is alszanak!” - mondta. „Én már láttam olyat, hogy a paplan bent volt!” - jelentette ki Robi. A hajléktalan férfi kamerán kívül azt is megemlítette, hogy a felüljárónál többször látta, hogy hajléktalanok másznak elő a csatornából.

Csak remélni tudjuk, hogy a korábbi esethez hasonló szörnyűség nem ismétlődik meg, de az illetékesek figyelmét ezúton szeretnénk felhívni arra, hogy legyenek körültekintőbbek a csatornák, aknák környékén.

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!