Sport

2014.10.10. 21:48

MVSC: Baleset miatt csúsztak, aztán pedig "elcsúsztak"

Az Újpest ellen játszott pénteken idegenben az NB I-es miskolci női röplabda csapat.

Az Újpest ellen játszott pénteken idegenben az NB I-es miskolci női röplabda csapat.A tervezett program szerint már 15 órakor az újpestiek csarnokában kellett volna lenniük a zöld-fehér lányoknak, ám egy, az autópályán történt baleset miatt másfél órát csúsztak, és így nem is kezdődött el a két csapat közti összecsapás 17 órakor, csupán 17.20-kor. Ahogyan az várható volt, a fővárosiak diktálták a tempót az első felvonásban és hamar elléptek a miskolciaktól (12-4). A vasutasok fogadásaiban bőven akadt kivetnivaló, ennél fogva kiszámítható támadásokat vezettek, nem úgy az ÚTE, amely magassági fölényben is volt. A játszma vége felé közeledve, 20-8 után Sitkeynek és Szabó B.-nek voltak jó szervái, melyek révén feljebb zárkózott az Albrecht (24-15), de ettől többre nem futotta.

Őrölő ÚTE

A második szett eleje nem volt olyan sima, mint a nyitó menet, igyekeztek a vendéglátók (7-4, 12-10), itt azonban ismét az Újpest kapott el jobb periódust (21-13), amely gyakorlatilag eldöntötte ennek a játéknak is a végkimenetelét. A harmadik szettben újfent nem adott esélyt a vendéglátó az MVSC-nek, Hornokék a kezdéstől fogva figyeltek (7-1, 16-4). A Vasút nem tudta saját játékát nyújtani, a budapestiek felőrölték őket, Toma Sándor cserékkel is próbált frissíteni, de ezen kora este ez sem vezetett eredményre, a fegyelmezett ÚTE pedig hamar lezárta az összecsapást. A miskolci lányoknak a közelmúltban sem jutott sok sikerélmény ebben a csarnokban, és ezen most sem sikerült változtatni.

A zöld-fehérek vasárnap 17 órától a Fatum-Nyírsuli együttesét látják vendégül a Csokonai úton.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Újpesti TE – Albrecht-MVSC-MVSI

3:0 (16, 14, 8)

Budapest, 200 néző. V.: Szabó P., Vári.


Újpesti TE: Grózer, Iricanin, Humpkries, Lakatos, Hornok, Leidgeb. Csere: Hadnagy (liberó), Szabó D. (liberó), Szűcs, Kotlárik, Horváth P. Edző: Andrea Milodanovic.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kundrák, Bertók, Szabó B., Kovács E, Szajkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Jobbágy (liberó), Kocsis, Kiss E., Szilvási. Edző: Toma Sándor.


Andrea Milodanovic: – Kellett a három pont, ezt magabiztosan hoztuk.

Toma Sándor: – Gratulálok az Újpestnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!