Videó: A diósgyőri szurkolókat hergelte a spanyol légiós

Nem David Mateos kapja az idén a Fair Play díjat...
Nem David Mateos kapja az idén a Fair Play díjat... - © Fotó: Homoky György
A Ferencváros spanyol légiósa vagy színvak, vagy szerény kultúrkörből érkezhetett hazánkba, mert a 350 fős diósgyőri tábor előtt ünnepelt az ajándékba kapott 11-esből szerzett gólja után.

Érdekes események történtek a Ferencváros – Diósgyőr mérkőzés 29. percében. Előbb Erdős József játékvezető úgy fújt be egy 11-est a hazai együttesnek, hogy háttal állva nem láthatta az esetet, amit megtorolt, és a közelben sem nagyon volt asszisztense.

A büntetőt David Mateos belőtte, majd a piros-fehér vendégtábor felé vette az irányt, kiintett és kikiabált feléjük. Minden bizonnyal nem arra tanították a Real Madridban nevelkedett védőt, hogy a gólja után az ellenfél szurkolóit hergelje és előttük ünnepeltesse magát, vagy ami talán még rosszabb, ezt a mentalitást esetleg már hazánkban szippanthatta magába…

Az egy perccel korábban még “sasszemű” sporik itt azonban félre nézhettek, ugyanis hárman! (a játékvezető és a néhány méterre ott tartózkodó két asszisztens) sem vettek tudomást a spanyol légiós sportszerűtlen tettéről.

Az esetről az MLSZ TV a videót is feltöltötte a YouTube csatornájára, így ennek fényében különleges figyelmet kaphat a fegyelmi bizottság következő ülése és az ott születendő határozatok.