Friss hírek

2008.09.22. 06:03

Szalagkorláttal a bliccelők ellen már mától

<p>Hétfőn indul a felszíni, szalagkorlátos ellenőrzés a BKV-járatokon. Először a 7E jelű buszokon lesz szigorúbb kontroll, egy hét múlva pedig már a 4-es 6-os villamos vonalán is. A közlekedési vállalat a metróbejáratokhoz hasonlóan szalagkorláttal keríti el a megállókat, hogy kiszűrje a bliccelőket. Az ellenőrzés első napjaiban, különösen a csúcsidőszakokban kisebb fennakadások várhatók - tájékoztatott korábbi közleményében a BKV.</p>

Hétfőtől a 7E jelű busz Kelenföldi pályaudvari végállomásán kezdik meg a felszíni jegyellenőrzést, szeptember 29-től pedig a 4-es és a 6-os villamosok Moszkva téri, Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásainál is szalagkorlát lesz. A BKV területén több lesz a biztonsági őr is.

A BKV szerint sikeres a tavaly márciusban bevezetett fokozott ellenőrzés a metrónál, idén például 5 hónap alatt 6,4 millió utastól kérték a menetjegyet, közülük 200 ezerrel szemben kezdeményeztek pótdíjazást. A jegyellenőrök munkájára összesen 400 panasz érkezett - közölte a vállalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!