Videó: 60 km/órával is tudnak futni a miskolci nanduk

60 km/órával is tudnak futni a nanduk
60 km/órával is tudnak futni a nanduk
Miskolc – Alig másfél méter magas, de akár hatvan kilométer per órás sebességgel is képes futni. Ezentúl a miskolci állatkertben is meg lehet figyelni a nandut. Ez a madár Dél-Amerikából származik, a strucc közeli rokona. Bár repülni nem tud, hihetetlenül gyorsan fut.

Videó: RTL Klub

Nem lehet összetéveszteni a miskolci nandukat, de érdekesség, hogy a természetben nincs különbség a nemek között, ott kizárólag szürke példányok élnek. Mindhárom nyáron született, most körülbelül egy méter magasak, de még nőni fognak. A nanduk kifejlett korukban elérik a másfél méter magasságot. A nanduk Dél-Amerikából származnak. Füves területen, a pampákon élnek. Főleg növényekkel táplálkoznak, de megesznek minden olyan kis állatot és rovart, amit el tudnak kapni.

Forrás: RTL Klub


Nandukkal gyarapodott a Miskolci Állatkert
Miskolc - Öt évnyi szünetet követően újra lehet találkozni a Miskolci Állatkertben Dél-Amerika legnagyobb termetű madaraival, a nandukkal. Mindhárom állat fiatal, amelyek idén keltek ki a tojásból, így egyelőre még egy külön kifutóban kaptak helyet, jövőre azonban a dél-amerikai pampák élővilágá...