Videó: 125 kg TNT-vel készült az Eb-re

Akt.:
125 kg TNT-vel készült az Eb-re
125 kg TNT-vel készült az Eb-re - © Fotó: sport365.hu
125 kiló TNT, kalasnyikov, 100 detonátor, de még páncéltörő is volt annál a 25 éves férfinél, akit május végén tartóztattak le az ukrán-lengyel határon. A francia férfi a fegyverarzenált terrortámadásban szerette volna felhasználni.

Merényleteit a futball-EB idejére tervezte, és legalább 15 helyszínen akart robbantani, ezt mondják az ukrán hatóságok. A francia rendőrség szerint nincs bizonyíték arra, hogy a férfi terrorista lenne.

Forrás: tenyek.hu.


Terrorizmus/EURO-2016 – Francia források: kizárt az iszlamista merénylet lehetősége az Ukrajnában elfogott francia férfi esetében

Párizs – Hivatalos francia források nem kommentálták azt az ukrán bejelentést, miszerint elfogtak Ukrajnában egy francia férfit, akiről azt feltételezik, hogy terrorcselekményekre készült Franciaországban a labdarúgó Európa-bajnokság idején. A Le Monde című napilap szerint viszont a francia hatóságok kizárták, hogy az esetnek köze lehet dzsihadista hálózatok merényletterveihez.

Terrorizmus/EURO-2016 – Ukrajnában elfogtak egy francia férfit, aki merényletekre készült

Kijev – Elfogtak Ukrajnában egy francia férfit, akiről azt feltételezik, hogy terrorcselekményekre készült Franciaországban a labdarúgó Európa-bajnokság idején – közölte Vaszil Hricak, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetője hétfői kijevi sajtótájékoztatóján.
hirdetés


hirdet�s