Videó: 10 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok a karácsonyfa alá Erzsébet-utalványban

Akt.:
10 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok a karácsonyfa alá Erzsébet-utalványban
10 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok a karácsonyfa alá Erzsébet-utalványban - © Fotó: rtl.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Karácsonyi ajándékot kapnak a nyugdíjasok – jelentette be Orbán Viktor az Idősek Tanácsának ülése után. 10 ezer forintos Erzsébet utalvány érkezik majd, amit a miniszterelnök szerint a költségvetés többletéből fedezhető.

Arról a múlt heti ötletéről is újra beszélt, hogy a vártnál nagyobb lehet a nyugdíjemelés, jövőre 1,6 százalékot adnának a 0,9 százalék helyett. A szocialisták szerint a magasabb infláció miatt a törvények alapján legalább 2,3 százalékos emelés járna.

Még 16 ezer 400 forinttal több járhat jövő novemberig egy átlagnyugdíjasnak

Részben a tervezettnél nagyobb nyugdíjemelés, részben pedig a beharangozott egyszeri prémium miatt – a Portfolió szerint. Mindezt múlt héten helyezte kilátásba a miniszterelnök, mert várhatóan nagyobb lesz a 2017-es infláció. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte, két héten belül döntenek az ügyben. Az MSZP igazságtalannak nevezte az emelést, mert a nyugdíjasok többsége az átlagnál kevesebbet kap majd.

Forrás: rtl.hu.


Orbán: 1,6 százalékos emelés, 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány a nyugdíjasoknak

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után.