Vidáman az erdei iskolában

Vidáman indult a tanévkezdés a nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola foglalkoztató 8. osztályos tanulóinak, ugyanis szeptember közepén Tokajban erdei iskolában tölthettek el öt vidám napot. Az erdei iskoláról [.doc – 63KB]

Nagy lehetőség volt ez gyermekeink számára, hiszen az erdei iskola kimozdította őket a megszokott hétköznapokból, kiszakadtak a családi környezetből, magukra voltak utalva – tájékoztatta szerkesztőségünket  Gliba Lászlóné.

 – Nem volt szülői segítség, önállóan étkeztek, mosakodtak, öltözködtek a fiatalok. Egy-egy ilyen erdei iskola alatt a gyermekek hegyet másznak, hajókiránduláson vesznek részt, sétakocsikáznak, megismernek egy-egy tanyavilágot, s még hosszasan sorolhatnám, mennyi új ismeretre tesznek szert. Mindezért a lehetőségért  hadd mondjak köszönetet az ÉFOÉSZ vezetőségének, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Kollégium vezetőségének, a Vízisport Turistaház dolgozóinak, hogy megszervezték, támogatták, megrendezték ezt az érdekes szeptemberi tanévkezdést. Külön köszönet  Szeiler Jánosné és Kardos Andrásné pedagógusoknak, akik már 8. éve szaktudásukon túl anyai szeretettel gondoskodnak a mi szerető szívű gyermekeinkről. Ők azok, akik szívvel látnak. Köszönet mindenért, de főleg gyermekeink boldog mosolyáért, amelyet nap mint nap az arcukra varázsolnak.

– M. Magyar László –