Vidám képek és egy érzékeny festőművész Miskolcon

Vidám képek és egy érzékeny festőművész Miskolcon
© Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Új tárlat a City Artban. Közel harminc festmény, csendélet és tájképek.

Grószné Korbel Zsuzsanna művésztanár festményeiből nyílt kiállítás a City Art Galériában pénteken délután 4 órakor. A tárlatot megnyitotta Homonna György festőművész, közreműködött Vihula Mihajlo gitárművész. A kiállítást Tóth-Szabó István, a galéria művészeti vezetője rendezi.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

– Egy olyan miskolci festőművész alkotásait láthatja a közönség, aki pedagógusként is dolgozott, illetve szakfe­lü­gyelőként a rajztanárok munkáját is kontrollálta – tudtuk meg a művészeti vezetőtől. – Grószné Korbel Zsuzsanna mindig a látvány után fest, vonzzák a színek, ettől képei mindig frissek és üdék, feldolgozott témái pedig vidámak. A képein megjelenő témákat az impressziók határozzák meg.

Természet, tájak

Tóth-Szabó István azt is elárulta, a művésztanár szereti a természetet, tájakat, virágokat. A mostani tárlaton is virágcsendéletei, tájképei szerepelnek majd, közel harminc festményét láthatja a közönség.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A művészeti vezető fontosnak tartotta megemlíteni azt is, hogy többdiplomás pedagógusról van szó, aki festőművészként érzékeny, és képei ezt tükrözik vissza.

– ÉM –