VI. Ózdi Jazzparádé – Benkóékkal és a Bikinivel parádéznak

Ismét benépesül a Rom-színpad.
Ismét benépesül a Rom-színpad. - © Fotó: M.E.
Ózd – A lehető legtöbb emberhez szeretnék eljuttatni az Ózdi Jazzparádé hangulatát ezen a hétvégén.

Állandó és mozgó helyszíneken is találkozhatnak az ózdiak a Jazz műfaj kiválóságaival az előttünk álló hétvégén. Az egykori kohászvárosban pénteken és szombaton már a hatodik alkalommal tartják meg a Jazzparadét, amely ebben az esztendőben is számos érdekességet tartogat. Tavaly sikeres volt, így idén is találkozhatnak a helyiek utcazenészekkel, sőt mozgó kamionról is szól majd a muzsika.

– Ezzel a rendezvénnyel továbbra is az a célunk, hogy Ózdról pozitív kép alakuljon ki, és akik ellátogatnak hozzánk, azok lássák a város valódi arculatát – fogalmazott Dancsok Tamás, főszervező. – A szervezés már hónapokkal ezelőtt megkezdődött, a programot pedig ismét a lehető legjobb zenekarokkal, fellépőkkel állítottuk össze. Az alaphangulatot pénteken az utcazenészek adják meg, ezután pedig az Olvasóba várjuk az érdeklődőket. Itt a házigazda Lucky Boys Dixieland Band után a több mint fél évszázada együtt zenélő Benkó Dixieland Band szórakoztatja majd a közönséget. Benkó Sándor 75 éves jubileumi koncertsorozatának egyik állomása lesz Ózd, ami hatalmas megtiszteltetés a számunkra. Az első nap zárásaként A Kisamerika és Barátai lépnek föl ugyancsak az Olvasóba, ami szintén egy különleges produkció lesz.

jazzparade_02

Vasgyárban a sztárok

Szombaton a vasgyári közegben szól majd a Jazz és a rockzene, hiszen a néhány éve kialakított Rombauer-színpadon folytatódik a rendezvény. A délutáni és a kora esti órákban egymást váltják majd a fellépők, a nap sztárvendége pedig a Bikini lesz.

– Ismét sikerült egy kiváló és a közönség számára jól ismert sztárzenekart elhívnunk Ózdra – folytatta Dancsok Tamás. – Szerencsére az elmúlt időszakban országos szinten is elterjedt a Jazzparádé jó híre, ezért sokat nem kell győzködni a fellépőket, hogy elfogadják a meghívást. Bízom benne, hogy az idei program is megmozgatja az ózdiakat és régióból élőket. Már csak azért is, mert ilyen közeg nincs máshol, a vasgyár semmihez sem fogható varázsa plusz élményt jelent a kiváló zenei hatás mellé.

ÉM-ME

Képalá:

A VI. Ózdi Jazzparádé programja:

Május 30. (péntek):

  • Utcazenészek a város több pontján, 13.00-16.00
  • Dixie Stomp, 16.00-17.00

Ózdi Művelődési Intézmények:

  • Lucky Boys Dixieland Band, 19.00
  • Benkó Dixieland Band, 19.30-21.30
  • Neonparádé – A Kisamerika és Barátai, 22.00-00.00

Május 31. (szombat):

Rombauer Romszínpad:

  • Kapunyitás, 14.00
  • Stereo Swing feat. Szűcs Gabi, 15.00-16.00
  • Molnár Dixieland Band, 16.00-17.00
  • Group and Swing, 17.00-18.00
  • Bikini, 20.00-22.00