VI. Ongai Kulturális Napok

By Takács László
VI. Ongai Kulturális Napok
Onga – Az idei kulturális napokat június 1–4. között rendezték meg Ongán.

A rendezvénysorozat első napján Sólyom Ferenc rovásírás-kutató tartott egy közel 3 órás, vetítéssel egybekötött előadást a rovásírásról az általános iskola média termében.
Másodikán „CSANÁLOS VÍZBEN 2010” címmel az Ongai Kulturális Egyesület fotóarchívumának válogatott képeiből nyílt fotókiállítás. A képeket Kovács György és Takács László készítette. A tavalyi sajnálatos események mozgóképen is megörökítésre kerültek. Mintegy negyedórás, az árvízi védekezésről szóló filmvetítés egészítette ki az esti programot. A helyszín ugyancsak az általános iskola média terme volt.

Harmadikán, pénteken a művelődési házban családi napot tartott a szervező nagyközségi önkormányzat. Egész délutánt betöltő játékos, szórakoztató nap volt kicsiknek és nagyoknak. Volt ott arcfestés, gyermektánc bemutató, táncház, karaoke és zárásként a MACSKÁK c. musicalt mutatták be a 4 DANCE CLUB tagjai.
Június 4-én a történelmi emlékparkban, a TRIANON emlékmű előtt emlékezett a nagyközségi önkormányzat a 91 évvel ezelőtt történt tragikus eseményekre. A település nevét rovásírással feltüntető helységnévtáblák avatása, átadása, az Ongára vezető bekötőutakra való kihelyezése is része volt az ünnepi programnak, ahogy egy szabadtéri Trianon emlékkiállítás is.

– T. L. –

 

Címkék: ,