VI. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál Budapesten – november 6-16.

A budapesti Puskin moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezik meg a november 6-és 16-a között a VI. Közép-Európai Olasz Filmfesztivált. A több mint egy hétig zajló filmes rendezvényen 11 új olasz filmet vetítenek – tájékoztatta szerkesztőségünket kedden a szervezők nevében az Olasz Kultúrintézet.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is számos rendező, színész, forgatókönyvíró lesz jelen a rendezvényen. A közönség találkozhat Pupi Avati rendezővel, Sergio Rubini rendező – színésszel, Carla Cavalluzzi forgatókönyvíróval. Az első film vetítésén – Az egész élet előtted áll – részt vesz Isabella Ragonesi színésznő is.

A Közép-Európai Olasz Filmfesztivál alkotásait a budapesti Puskin Moziban este nyolc órától vetítik, olasz nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással, angol feliratokkal. A Pupi Avati retrospektív sorozat pedig az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatják az érdeklődők.

A fesztivált Budapesten kívül Bécsben (november 6-14), Pozsonyban (november 17-19) és Krakkóban (november 21-26.) is megrendezik.