Vezsélyezetett gyerekek ingyenes tábora Fehérváron

Veszélyeztetett gyerekek táborozhatnak ingyen öt napon át teljes ellátással Székesfehérváron augusztusban. A nyolcszázezer forintos költségből háromszázezret biztosít az önkormányzat, a többit helyi vállalkozók adják össze. A tábort a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) székesfehérvári csoportja szervezi – jelentették be szerdán sajtótájékoztatón.

Több mint ötven kisgyerek vehet részt az ingyenes táborban. 14 iskola alsó tagozatából, és 4 óvodából jelölhettek a gyermekvédelmi felelősök két-három olyan gyerekeket, akik a családi körülményeik miatt veszélyeztettek, de jó tanulók.

A szabadidőközpontban személyiség fejlesztő tréner, népművelő és óvodapedagógus jelképes összegért foglalkozik velük reggel nyolctól délután négyig. Két nap kirándulni viszik őket a Fővárosi Állatkertbe, és a Velencei-hegységben lévő arborétumba és lovastanyára.

Az önkormányzat támogatása mellett ötszázezer forint adományokból jön össze. Naponta háromszori étkezést egy vállalkozó biztosítja, de van, aki gyümölcsöt ad, van, aki pénzbeli támogatást – mondta a Független Hírügynökségnek Nagy Györgyné, a SZETA fehérvári csoportjának képviselője.

A tábor augusztus 10-től öt napon át fogadja a gyerekeket.

Fehérváron az önkormányzat emellett két és félezer általános iskolásnak, biztosít teljes ellátással, és színes programokkal kedvezményes napközis tábort a városban, valamint bentlakásosat a Velencei-tó partján. Ezeken kívül több mint egymillió forinttal járul hozzá húsz civil szervezet, pl. mozgás- és látássérültek által szervezett nyaraláshoz.