Vezetőváltás a 4-es metró irányításában

Új vezetési struktúra kialakítását kezdeményezte a 4-es metró beruházásának irányításában a BKV szeptemberben kinevezett vezérigazgatója. A javaslat szerint a Projekt Irányító Bizottság vezetője a BKV vezérigazgatója, az operatív irányításért a DBR Metró Projekt Igazgatóság új vezetője, Klados Gusztáv felel, míg a területet eddig felügyelő vezérigazgató-helyettesi poszt megszűnik. A javaslatot a főpolgármesteri kabinet támogatja, de a változtatáshoz a Fővárosi Közgyűlésnek is hozzá kell járulnia – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója.

Novemberben és decemberben interaktív kiállításokon mutatják be a brüsszeli döntéshozóknak és uniós képviselőknek a 4-es metró projektet, illetve Budapest egyéb közlekedésfejlesztési terveit. A kiállítás célja, hogy az uniós támogatásról szóló szakmai pályázat mellett kiegészítő információkat is kapjanak az unió illetékesei a magyar főváros fejlesztési terveiről. A főpolgármesteri kabinet tagjai a testület keddi ülésén megnézték a tervezett kiállításról szóló prezentációt – közölte Nyáry Krisztián.

A keddi ülésen a BKV vezetése beszámolt annak a 9,7 milliárd forint fejlesztési célú támogatásnak a felhasználásáról, amit a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján májusban
kapott a közlekedési társaság. Az összegből 3,5 milliárd forintot járműfelújításra, 2,9 milliárdot jármű- és légkondicionáló-beszerzésre, 1,8 milliárdot pályafelújításra, 600 milliót mozgólépcső felújításra, 400 milliót uniós projektek előkészítésére, további 508 milliót pedig további infrastrukturális felújításokra használt fel a cég.