Vezetői álláskeresési hibák

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Egy vezetői pozícióban bármilyen változás nemcsak az egyénnek, de az adott iparág piacának is fontos eseménye. Az állását vesztett vezető számára ez különösen erős nyomást, kényszert jelent, ezért többféle hibát is elkövetnek.

Nem készítik elő az álláskeresésüket

Az első, jellegzetes hibát még akkor követik el, amikor nem keresnek állást. Egy vezetői pozícióból nem tűnik szükségesnek az álláskereséshez szükséges „énmárka” kiépítése. Nincsenek benne vezetői keresésekre szakosodott közvetítők adatbázisában, és pont ezen fejvadászok számára szinte ismeretlenek maradnak.

Amikor álláskeresésre kerül sor, akkor mindent a „nulláról” kell kezdeni. Az önéletrajzírást (egyáltalán milyen egy manapság jó önéletrajz-forma?), megismerni az állásportálok működését, a LinkedIn álláskeresési lehetőségeit, a piacon jelen lévő fejvadászokat. Ezekkel el kell tölteni akár több hétnyi munkát is, mire érdemi álláskeresésbe kezdenének.

„Veszek egy állást”

Anyagi lehetőségeik a többi álláskeresőhöz képest előnyösebbek, így coachok, karriertanácsadók segítségét könnyebben elérik, akár több ilyen szakembert is felkeresnek. Az ilyen szakemberek tanácsai rendkívül sokat segítenek, de az álláskeresési munkát ezzel nem lehet megúszni. Álláspályázatokat kell írni, állásinterjúra kell járni.

Nem kérnek segítséget ismerősöktől

A hasonló szintű vezetők, akikkel munkakapcsolatban állt, valószínűleg szívesen segítenének, de az állását vesztett vezetők többsége nem fordul hozzájuk. A „piaci pletykák” és „sejtések” az állásvesztésének körülményeiről annyira nyomasztóan hatnak, hogy nem bíznak abban, kaphatnak segítséget. Pedig a kapcsolati tőke itt működik csak igazán: pont a többi vezető tudhat leghamarabb egy megüresedő állásról, átszervezésről, ami új pozíciót teremt.

Kattints ide a folytatásért!
hirdetés


hirdet�s